Za zdravje oči so nujni redni okulistični pregledi

Težave z vidom kot družinska bolezen Slabši vid je pogosto tako imenovana družinska zapuščina, saj se prenaša na potomce preko genov. Kljub temu, da ima težave več družinskih članov, pa so te lahko različno izražene. Medtem, ko ima lahko kdo visoko odstopanje od normalnega vida oziroma visoko dioptrijo, pa ima lahko drugi družinski član le blago slabši vid.

Read more »

Partnerska terapija, ki res deluje

Je obisk psihoterapevta res manj pomemben kot nov avto ali telefon? Mar ni to, da se dobro počutimo v svoji koži, imamo jasne cilje ter smo zadovoljni s svojim življenjem vredni celo več kot nov telefon, avto ali kak drug predmet? Zaradi tega nam ne bi smelo biti škoda denarja za psihoterapevta, saj gre za naložbo v našo prihodnost.

Read more »

Kdaj potrebujete zobni aparat?

Kakovosten zobni aparat se vsekakor ponaša s številnimi prednostmi. Vseeno pa vas bodo na začetku nošenja tega pomembnega aparata motile nekatere zadeve, s katerimi se vam ni potrebno kaj dosti obremenjevati. Med njimi je tudi sila neprijeten občutek, da se vam zobje med nošenjem aparata ves čas majejo. Zobne vezi, se zaradi nošenja zobnega aparata mehčajo. Ravno zato je občutek, da se vam majejo zobje, dokaj pogost. Če ste poskrbeli za ustrezni zobni aparat, potem bi moral ta občutek izginiti že po samo nekaj tednih nošenja. Če občutek ne mine v nekaj mesecih, se morate nujno posvetovati s svojim ortodontom.

Read more »
Print na majice

Poceni in hiter print na majice

Pri izbiri ponudnika, ki bo za vas opravil print na majice, je torej treba gledati na različne kriterije. Prvi kriterij je vsekakor ta, da ponudnik sploh omogoča tisto, kar potrebujete. Najprej torej premislite, na kakšen kos oblačila bi potrebovali tiskanje. Je to majica s kratkimi ali dolgimi rokavi, hoodie pulover s kapuco, morda predpasnik ali kaj drugega?

Read more »

Z okulističnim pregledom do boljšega zdravja

Okulistični pregledi so stalnica v zdravju modernega človeka. Naše oči nas vodijo po svetu in zato je izredno pomembno, da zaznamo morebitne zdravstvene težave že zgodaj. Tako lahko preprečimo razne bolezni in poslabšanje vida. Enako pa zagotovimo, da lahko varno navigiramo po svetu in ohranjamo svojo produktivnost pri vsakodnevnih nalogah. To je še posebej pomembno za voznike in druge poklice z veliko odgovornostjo, kjer se moramo zavedati svojih omejitev. Če že dolgo nismo bili pri okulistu, si poglejmo skupaj, zakaj je dobro, da ga obiščemo.

Read more »
Torbice

Značilnosti torb skozi zgodovino 20. stoletja

Torbice predstavljajo bistveni element ženske garderobe. Morajo biti tako praktične kot tudi modne in privlačne. Lahko so preproste ali pa predstavljajo statusni simbol modnega oblikovalca. V zgodovini so jih uporabljali tako moški kot ženske. Uporabljali so nekakšne malhe za nošenje orožja, orodja, kremena in ulovljene hrane. Že Egipčani so uporabljali malhe, ki so bile narejene iz platna in papirusa. Stari Grki so nosili tako imenovane borše, ki so jim visele okoli pasu. Tako so jih skrili v gube na oblačilih.

Read more »
Espadrile

Najbolj modni čevlji te pomladi

Če pomislite na pomlad, se najprej spomnite na sončne žarke in cvetoče rože. Vendar so znanilci pomladi tudi lahkotnejša oblačila, predvsem pa lahkotnejši čevlji. Prav vsi komaj čakamo, da stopimo iz težke zimske obutve in škornjev v kaj nogi bolj udobnega, kaj lažjega in bolj prijetnega za hojo. V deževnih pomladanskih dneh bo še vedno treba izbrati kaj za silo nepremočljivega, v dneh, ko nas božajo topli sončni žarki, pa bodo še kako že prav prišle tudi espadrile, ki so v modi vse od pomladi do jeseni. Espadrile so super obutev, ki osvaja tako modni svet kot ulice.

Read more »
Krema proti gubam

Vas motijo gube?

Skrivnost čudovite kože, brez kakršnih koli gubic, ki bi kazile njen izgled, je prava nega in prava koži prijazna krema s sestavino, ki briše oziroma gladi gube in odlično vlaži kožo. Ta sestavina se imenuje hialuronska kislina. Ste že slišali zanjo? Vsaka kakovostna krema proti gubam jo zagotovo vsebuje, saj je ta sestavina tista, ki najbolj vpliva k njeni učinkovitosti in doseganju veliko bolj gladke in s tem tudi mladostne kože na obrazu.

Read more »
Športne pajkice

Moje najljubše športne pajkice

Priznam, da od kar sem prvič oblekla kakovostne in udobne športne pajkice, bi bila najraje kar cel dan v njih. Če bi se dalo … Nikakor jih namreč ne nosim le za šport, ampak tudi kot oblačilo za doma. To je namreč najbolj udobno oblačilo na svetu in če bi se dalo bi šla v njih še v službo.

Read more »

Zobni vsadki iz visokokakovostnega materiala

Če bi nas vprašali, kaj se nam zdi najhuje v povezavi z našimi zobmi, bi verjetno večina od nas odgovorila, da to, da bi ostali brez zoba ali brez več zob. Če se je to dogajalo ljudem v preteklosti, jih je večinoma obšla kar velika panika, saj nekoč ljudje na razpolago še niso imeli tako hitrih in kakovostnih rešitev, kot jih imajo danes. Tudi danes nas v primeru izgube zoba ali več zob obide svojevrstna panika, vendar se hitro spomnimo na vsaj eno od odličnih rešitev, ki nam bo v kratkem povrnila zob oziroma zobe. Med tovrstnimi rešitvami so tudi…

Read more »