Čiščenje črevesja s pomočjo najrazličnejših pripravkov

Veliko je napisanega o čiščenju črevesja, in to s pomočjo najrazličnejših proizvodov ter izdelkov. Vsi proizvajalci omenjenega seveda trdijo, da so njihovi izdelki poleg čiščenja črevesja rešili še marsikatero drugo težavo z zdravjem, kar pa verjetno ne bo povsem držalo. Zavedati se je treba, da dolgotrajno ter agresivno čiščenje črevesja uničuje celotno črevesno floro.

O tem, kako se pravzaprav na primeren način lotiti čiščenja tako pomembnega dela našega telesa, se je najpametneje najprej temeljito posvetovati kar s primernim strokovnjakom.

Čiščenje debelega črevesa

Čiščenje debelega črevesja v praksi pomeni odstranjevanje blata, ki se nahaja torej v črevesju. V osnovi ločimo naravno čiščenje blata, ki velja za povsem normalni telesni poziv k iztrebljanju, ter spodbujeno čiščenje. Pri slednjem se s pomočjo pripravkov lahko dovolj učinkovito spodbudi črevo k praznjenju.

magnezij zelo dobro vpliva na črevesje
Znano je, da lahko tudi magnezij zelo dobro vpliva na črevesje oziroma na samo prebavo.

Čiščenje črevesja lahko postane nujno potreben postopek, na primer pred določenimi posegi. Priporočen je tudi tedaj, kadar imamo daljši čas večje težave z odvajanjem blata. V tem primeru se najverjetneje v našem telesu ne zadržujejo samo neprebavljivi produkti hrane, ampak tudi številni strupi. Slednji lahko vstopijo celo v krvni obtok ter na takšen način povzročajo še druge težave v telesu.

Črevesno čiščenje velja za osnovno telesno higieno

Kaj meni doktor o čiščenju črevesja

Sicer pa se čiščenje črevesja lahko uvrsti kar med povsem osnovno telesno higieno. Nekateri strokovnjaki celo priporočajo mehansko čiščenje, in to z vodo nekajkrat na leto. Kljub temu je z medicinskega pa tudi s praktičnega vidika postopek pogosto izjemno neprijeten in nepotreben. Tudi z dieto ter drugimi pripravki namreč lahko telesu omogočamo, da se obnavlja kar samo. Čiščenje črevesa in post pomagata pri odstranjevanju strupov iz telesa ter spodbujata naravni mehanizem za razstrupljanje.

Sorodni članki: