Odbijači za avto zagotavljajo varnost in lepšajo izgled jeklenega konjička

Glavna naloga odbijačev za avto je varovanje vozila pred večjimi poškodbami. Gre za del avtomobilske karoserije, ki se nahaja skrajno spredaj in zadaj v vozilu. Odbijači za avto omogoča varovanje pomembnih in podpornih delov vozila – delujejo kot blažilec pri trku in preprečijo večje poškodbe avtomobila. Prav tako delno zaščitijo pešca, kadar pride do nesreče. 

Odbijači za avto
Odbijači za avto zaščitijo pešca kadar pride do nesreče

Odbijači za avto lahko pripomorejo tudi k lepšemu izgledu vozila. V odbijač lahko, če želimo, namestimo senzorje, ki nam pomagajo pri parkiranju, meglenke ter drugo svetlobno opremo. 

Poškodbe odbijačev za avto

Med vožnjo in parkiranjem lahko pride do številnih poškodb in odrgnin vozil in s tem tudi do poškodb avtomobilskih odbijačev. Najpogostejše so praske – manjše praske niso tako opazne in škodljive, odpravimo jih lahko že s poliranjem oziroma je odprava poškodbe odbijača odvisna od same globine odrgnine vozila. Ko uporabljamo vozilo, lahko pride tudi do udarca in obstaja možnost, da odbijač za avto poči. Popravilo avtomobilskih odbijačev je odvisno predvsem od materiala, iz katerega je odbijač – kovinski zahtevajo več časa in energije za odpravo škode, medtem ko je silikonske lažje popraviti, po popravilu ohranijo svoje lastnosti, vendar so cenovno manj dostopni.

Naredite sami popravilo razpok na odbijaču za avto

Po poškodbi odbijačev za avto je potrebno razmisliti, ali je vozilo smiselno peljati k ustreznemu strokovnjaku na popravilo tega funkcionalnega dela vozila. V kolikor je poškodba prehuda, pa je menjava avtomobilskega odbijača nujna. Spletne strani ponujajo številne oblike in modele tega dela vozila, kupec pa se mora sam prepričati o funkcionalnosti in ceni, ki jo je pripravljen plačati za avtomobilski odbijač. 

Sorodni članki: