Kondenzator klime kot pomemben del klimatske naprave

Avtomobil je potrebno odpeljati k mehaniku, če opazimo, da je zrak v notranjosti vozila bolj topel kot običajno ali pa so avto okna bolj zamegljena. Če hladilno sredstvo pušča, klimatska naprava ne bo izpustila veliko hladnega zraka.

Read more »

Zakaj je pri sebi dobro imeti dvigalko za avto?

Če bi vas vprašali, katere stvari oziroma orodja je dobro imeti pri sebi v avtu, bi verjetno ob tem vprašanju pomislili na marsikaj, ni pa nujno, da imate to v njem. In kdaj ste nazadnje sploh preverili orodje, ki ga imate pri sebi?  Če že kar nekaj časa na cesti niste imeli nobenih posebnih težav, potem na to kar pozabljate. Vseeno pa se morate zavedati, da je nekatera orodja potrebno vedno imeti pri sebi. Med njimi je tudi dvigalka za avto. 

Read more »

Poceni gume za naš avtomobil

Dostikrat lahko na spletu najdemo izredne akcije, kjer lahko kupimo poceni gume v akciji. Te lahko najdemo skozi celo leto in tako dobimo nove gume za naš avto. Lahko pa se vedno odločimo za rabljene gume, kar načeloma ni priporočljivo, vendar lahko tudi najdemo dobre kupčije. Poceni gume so dobra naložba, če nočemo preveč zapraviti za nujno avtomobilsko opremo. Tako si lahko tudi znižamo stroške, ko:

Read more »

Blok motorja – najpomembnejši del katerega koli motornega vozila

Še druge funkcije bloka motorja  Blok motorja avtomobila je prav tako zelo pomemben za hladilni sistem. Preko njegovih odprtin se tekočina pomika tako, da motor primerno hladi. Med samim delovanjem pa motor v avtomobilu ustvarja večjo količino hrupa. Pomembna naloga bloka je tudi ta, da zmanjša oziroma absorbira zvoke motorja. To je v sodobnih avtomobilih še kako zelo nujno. 

Read more »
Luči H7 LED

LED avtomobilske luči v primerjavi s halogenskimi

Najsodobnejše LED svetilke, kamor se uvrščajo tudi luči H7 LED, so oblikovane in prilagojene na način, da ob pomoči zrcal dajejo pravilen snop svetlobe. Prav tako je zanje značilno, da imajo ustrezno urejeno hlajenje in vgrajen sistem za prilagoditev napetosti.

Read more »

Najem avtodoma omogoča popolno svobodo med dopustom

Se med dopustom običajno že po nekaj dneh naveličate lokacije, vendar ste zaradi rezervacije apartmaja ali hotelske sobe vezani na isti kraj? Marsikdaj se tudi zgodi, da soba ali apartma, ki ste ga najeli, ni tako sanjski, kot ste mislili, ali pa ste nezadovoljni s sabo destinacijo. V prihodnje se lahko preprosto izognete tovrstnim situacijam, in sicer tako, da se odločite za najem avtodoma. Ta vam namreč omogoča mnogo več svobode kot klasične oblike namestitev, kar pomeni, da se lahko v primeru, ko z neko destinacijo niste zadovoljni, enostavno odpravite naprej …

Read more »

Moderna osvetlitev za naš avtomobil

Tehnologija, ki se nenehno razvija Osvetljava v avtomobilskem svetu je v nenehnem razvoju. Proizvajalci vozil razmišljajo v prihodnost in izdelujejo komponente, ki so vedno bolj učinkovite, cenovno bolj dostopne in imajo dolgo življenjsko dobo. Enako velja za LED žarnice za avto, saj so vedno bolj pogoste pri vseh vrstah avtomobilov ravno zaradi teh lastnosti. 

Read more »
Tipski strešni nosilci za avto

Izberimo najboljše strešne nosilce za svoj avtomobil

Če potrebujemo rešitev za nošenje prtljage za naše stalno vozilo, potem so tipski strešni nosilci za avto idealni. Ob pogostem menjavanju vozilu, pa nam bolj prav pridejo univerzalni, saj jih lahko premeščamo z avta na avto hitro in brez komplikacij.

Read more »
Karoserija za avto

Značilnosti karoserije za avto in njenih rezervnih kosov

Avtomobilska karoserija je zasnovana tako, da s svojimi materiali in čvrstim ogrodjem ščiti in varuje potnike v primerih avtomobilskih nesreč in trkov. Ogrodje avtomobila mora zagotavljati konstrukcijsko trdnost, pri čemer omogoča pritrjevanje vseh karoserijskih avto delov, ki tvorijo celotno šasijo vozila. Nosilni okvir oziroma šasija pa je nameščena na spodnjem območju vozila, kjer so vgrajeni kosi, kot je pogonska gred, motor, vzmetenje in kolesa. Na drugi strani pa je konstrukcijsko ogrodje nad šasijo sestavljeno iz vidnih karoserijskih avto delov, kot so blatniki, odbijači, pokrovi motorja in maske ter letve žarometov. Znotraj zunanjega področja ogrodja pa lahko najdemo vgrajene koloteke, varnostne…

Read more »
Cerade za avto

Cerada proti toči ščiti avtomobil pred poškodbami

Avtomobil lahko pred uničujočimi vremenskimi razmerami zaščitimo na različne načine, a pri tem cerada proti toči predstavlja najbolj učinkovito zaščito pred poškodbami, saj je narejena iz posebnih materialov, kjer je zgornji del prevleke obložen z debelo zaščitno peno, ki ublaži in zaustavi udarce debelih ledenih kep.

Read more »