Avto klima za vroče poletne dni

Kompresor klime je eden od delov klimatske naprave, ki ohlaja potniško kabino. Brez klime si dandanes vsekakor ne znamo več predstavljati vožnje, čeprav so bili avtomobili dolga desetletja brez nje. Vendar pa je za klimatsko napravo treba tudi ustrezno skrbeti. Kako dobro bo delovala, je namreč odvisno tudi od njenega vzdrževanja. Za to nam ne sme nikoli biti škoda denarja, saj sta menjava filtrov in polnjene klime s plinom nujni vzdrževalni opravili, če hočemo, da vsi deli klimatske naprave delujejo tako, kot je treba. A ne le to: slabo vzdrževana klima lahko slabo vpliva tudi na vaša dihala, zato je…

Read more »

Tipski avtomobilski senčniki omogočajo udobno vožnjo

Tipski avtomobilski senčniki ščitijo notranjost vozila pred vdorom močnih sončnih žarkov, prav tako pa zmanjšujejo vpliv škodljive UV svetlobe. To je še posebej pomembno, če na zadnjih sedežih sedijo manjši otroci ali pa psi v prtljažniku, ki so bolj občutljivi na vročino. Senčila za avto ščitijo tudi oblazinjene sedeže, saj usnje lahko popoka ali izgubi prvotni sijaj, če je dolgo časa izpostavljeno soncu.

Read more »

Nosilci za avto so izdelani tipsko

Glede na to, da so tudi strešni nosilci za smuči izpostavljeni različnim vremenskim razmeram, je zelo pomembno, da izberete kakovostne. Pri izbiri se je tako potrebno osredotočiti na to, da so strešni nosilci dovolj trpežni in odporni na sneg, mraz, zmrzal ali dež, prav tako pa morajo prenesti veliki obremenitve, ob upoštevanju dodatnega zračnega upora. Ponudba nosilcev različnih blagovnih znamk je zelo pestra, zato smo prepričani, da boste našli sebi najbolj primernega.

Read more »

Kondenzator klime kot pomemben del klimatske naprave

Avtomobil je potrebno odpeljati k mehaniku, če opazimo, da je zrak v notranjosti vozila bolj topel kot običajno ali pa so avto okna bolj zamegljena. Če hladilno sredstvo pušča, klimatska naprava ne bo izpustila veliko hladnega zraka.

Read more »

Zakaj je pri sebi dobro imeti dvigalko za avto?

Če bi vas vprašali, katere stvari oziroma orodja je dobro imeti pri sebi v avtu, bi verjetno ob tem vprašanju pomislili na marsikaj, ni pa nujno, da imate to v njem. In kdaj ste nazadnje sploh preverili orodje, ki ga imate pri sebi?  Če že kar nekaj časa na cesti niste imeli nobenih posebnih težav, potem na to kar pozabljate. Vseeno pa se morate zavedati, da je nekatera orodja potrebno vedno imeti pri sebi. Med njimi je tudi dvigalka za avto. 

Read more »

Poceni gume za naš avtomobil

Dostikrat lahko na spletu najdemo izredne akcije, kjer lahko kupimo poceni gume v akciji. Te lahko najdemo skozi celo leto in tako dobimo nove gume za naš avto. Lahko pa se vedno odločimo za rabljene gume, kar načeloma ni priporočljivo, vendar lahko tudi najdemo dobre kupčije. Poceni gume so dobra naložba, če nočemo preveč zapraviti za nujno avtomobilsko opremo. Tako si lahko tudi znižamo stroške, ko:

Read more »

Blok motorja – najpomembnejši del katerega koli motornega vozila

Še druge funkcije bloka motorja  Blok motorja avtomobila je prav tako zelo pomemben za hladilni sistem. Preko njegovih odprtin se tekočina pomika tako, da motor primerno hladi. Med samim delovanjem pa motor v avtomobilu ustvarja večjo količino hrupa. Pomembna naloga bloka je tudi ta, da zmanjša oziroma absorbira zvoke motorja. To je v sodobnih avtomobilih še kako zelo nujno. 

Read more »
Luči H7 LED

LED avtomobilske luči v primerjavi s halogenskimi

Najsodobnejše LED svetilke, kamor se uvrščajo tudi luči H7 LED, so oblikovane in prilagojene na način, da ob pomoči zrcal dajejo pravilen snop svetlobe. Prav tako je zanje značilno, da imajo ustrezno urejeno hlajenje in vgrajen sistem za prilagoditev napetosti.

Read more »

Najem avtodoma omogoča popolno svobodo med dopustom

Se med dopustom običajno že po nekaj dneh naveličate lokacije, vendar ste zaradi rezervacije apartmaja ali hotelske sobe vezani na isti kraj? Marsikdaj se tudi zgodi, da soba ali apartma, ki ste ga najeli, ni tako sanjski, kot ste mislili, ali pa ste nezadovoljni s sabo destinacijo. V prihodnje se lahko preprosto izognete tovrstnim situacijam, in sicer tako, da se odločite za najem avtodoma. Ta vam namreč omogoča mnogo več svobode kot klasične oblike namestitev, kar pomeni, da se lahko v primeru, ko z neko destinacijo niste zadovoljni, enostavno odpravite naprej …

Read more »

Moderna osvetlitev za naš avtomobil

Tehnologija, ki se nenehno razvija Osvetljava v avtomobilskem svetu je v nenehnem razvoju. Proizvajalci vozil razmišljajo v prihodnost in izdelujejo komponente, ki so vedno bolj učinkovite, cenovno bolj dostopne in imajo dolgo življenjsko dobo. Enako velja za LED žarnice za avto, saj so vedno bolj pogoste pri vseh vrstah avtomobilov ravno zaradi teh lastnosti. 

Read more »