Karoserija za avto

Značilnosti karoserije za avto in njenih rezervnih kosov

Avtomobilska karoserija je zasnovana tako, da s svojimi materiali in čvrstim ogrodjem ščiti in varuje potnike v primerih avtomobilskih nesreč in trkov. Ogrodje avtomobila mora zagotavljati konstrukcijsko trdnost, pri čemer omogoča pritrjevanje vseh karoserijskih avto delov, ki tvorijo celotno šasijo vozila. Nosilni okvir oziroma šasija pa je nameščena na spodnjem območju vozila, kjer so vgrajeni kosi, kot je pogonska gred, motor, vzmetenje in kolesa. Na drugi strani pa je konstrukcijsko ogrodje nad šasijo sestavljeno iz vidnih karoserijskih avto delov, kot so blatniki, odbijači, pokrovi motorja in maske ter letve žarometov. Znotraj zunanjega področja ogrodja pa lahko najdemo vgrajene koloteke, varnostne…

Read more »
Cerade za avto

Cerada proti toči ščiti avtomobil pred poškodbami

Avtomobil lahko pred uničujočimi vremenskimi razmerami zaščitimo na različne načine, a pri tem cerada proti toči predstavlja najbolj učinkovito zaščito pred poškodbami, saj je narejena iz posebnih materialov, kjer je zgornji del prevleke obložen z debelo zaščitno peno, ki ublaži in zaustavi udarce debelih ledenih kep.

Read more »

Izberimo najboljše letne gume za naše vozilo

Naš avtomobil potrebuje dober oprijem s cesto v vseh letnih časih in vremenskih razmerah. Dobre gume nam omogočajo največjo varnost in udobje, ko uporabljamo naše vozilo. Tukaj bi posebej radi izpostavili letne gume, saj jih uporabljamo najdlje v letu. Morda se še ne zavedamo, zakaj so kritične, če želimo najbolje izkoristiti bolj tople mesece v letu. Obenem si bomo pogledali vse skrite prednosti, ki jih imajo avtomobilske letne gume in kako nam lahko prihranijo stroške pri vzdrževanju našega avtomobila.

Read more »
Strešni nosilci

Kaj vse lahko prenašamo na strešnih nosilcih?

Naš avtomobil nam nudi veliko več kot samo udobno vožnjo. Strešni nosilci nam spremenijo avtomobil v delovnega konja. Morda se sedaj sprašujemo, kaj vse lahko nosimo na strehi našega avtomobila? Odgovor je vse! Seveda smo omejeni z največjo nosilnostjo naše strehe in strešnih nosilcev, vendar to ne predstavlja ovir. Večino tovorov, ki jih vozniki nosijo na strehi, niso prekomerno težki, vendar imajo tako dimenzije, da jih težko ali pa sploh ne moremo pospraviti v avtomobil. V tem članku se bomo poglobili, ki so ključni za primerno izbiro strešnih nosilcev.

Read more »
LED svetila za avto

LED tehnologija osvaja tudi avtomobilsko industrijo

Če sledite sodobnim trendom, na katere vpliva tudi hitro razvijajoča se tehnologija, potem veste, da se v zadnjem času zelo veliko piše o tem, kako odlična so lahko avtomobilska LED svetila. Tovrstna svetila pa vsekakor niso priljubljena samo na področju avtomobilske industrije. Uporabljajo se tudi v vaših stanovanjih in drugih objektih. V današnjem prispevku vam bomo najprej na splošno povedali, katere so najpomembnejše prednosti svetil z oznako LED. V nadaljevanju pa se bomo osredotočili predvsem na LED luči za avto. Priporočali vam bomo tudi odlično mesto nakupa takih luči ter povedali zakaj vam omenjamo ravno to prodajno mesto.

Read more »
Motoristične jakne

Moto oprema za zimo in jesen

Vsak hobi zahteva ne samo vas samih in vašega časa, temveč tudi primerno in skrbno izbrano opremo. Nekateri vaši hobiji so med manj zahtevnimi, zato zanje potrebujete tudi manj opreme. Spet drugi hobiji so lahko precej zahtevne narave. Posledično zanje potrebujete dražje in zahtevnejše naprave in tudi ostalo opremo. Tak hobi se lahko kasneje razvije v resno ukvarjanje s čim ali z njim zaidete celo v profesionalne vode. Med takimi hobiji je tudi motociklizem. V današnjem prispevku bomo dotaknili področja motociklizma. Osredotočili se bomo na moto opremo, ki je najprimernejša za bolj zahtevna obdobja. Osrednjo vlogo bo tako imela moto…

Read more »

Primerna skrb za avtomobilski akumulator

Velikim izmed nas se je že zgodilo, da nam avtomobil ni hotel prižgati. To se lahko zgodi iz mnogih razlogov, vendar daleč najbolj pogost so akumulatorju. S tem mislimo tisto veliko baterijo v našem avtu, ki je zadolžena za zagon motorja in poganjanje vseh električnih naprav, ko motor ne deluje. Če se nam je to že zgodilo, potem so nas avtomobilski akumulatorji rešili, saj smo potrebovali novega, da je naš avto spet začel delovati. Poglejmo si skupaj kako preprečimo težave z akumulatorji v prihodnosti in kako jih primerno vzdržujemo.

Read more »

Kovčki za vse vrste opreme

Pogosto nam med potovanjem z avtomobilom primanjkuje prostora za našo prtljago. Na potovanje bi lahko vzeli še veliko več predmetov, ki bi nam koristili, vendar se še kako dobro zavedamo, da smo omejeni s prostorom. Na srečo nam trg tudi v takem primeru ponuja odlično rešitev, ki se imenuje strešni kovček za avtomobil. Avtomobilski strešni kovčki so ravno zaradi svojega velikega prostora, ki nam ga ponujajo tudi na daljših relacijah z avtom, postali tako zelo priljubljeni. Kupimo pa jih lahko tudi v spletni trgovini, ki se ponaša še s posebej vrhunsko ponudbo strešnih kovčkov za naše jeklene konjičke. Za povečanje kapacitete zmožnosti…

Read more »

Nosilci za smuči v spletni trgovini

Zimski čas je primeren za številne športne aktivnosti. Še posebej v času zimskih počitnic si vzamete čas zanje in se tudi za nekaj dni odpravite na tuja ali domača smučišča. Smučanje ter podobne aktivnosti namreč veljajo za izjemno priljubljene dejavnosti, nad katerimi se najpogosteje navdušujejo prav vsi vaši družinski člani. In ko je s smučmi ter vso ostalo opremo potrebno iti na pot, se pogosto zgodi, da zmanjka prostora v vašem jeklenem konjičku. Kaj storiti tedaj? Odlična in zagotovo najboljša možna rešitev so avtomobilski nosilci za smuči.

Read more »
Korito za prtljažnik

Zaščitimo notranjost prtljažnika avtomobila

Notranjost našega avtomobila je za veliko voznikov enako pomembna, kot zunanjost. To pomeni, da bi radi zaščitili dele, ki so jih lahko vsakodnevno prevažanje stvari lahko poškoduje. Korito za prtljažnik je ena izmed najlažjih in najboljših nadgradenj, ki jih lahko privoščimo našemu avtomobilu ali SUV-u. V tem članku se bomo posvetili vsem prednostim, ki nam jih prinaša. Ogledali si bomo tudi lastnosti različnih korit za prtljažnik, da se boste lažje znašli, ko boste šli v nakup.

Read more »