Registracija domene in ostale spletne storitve

Kako poteka registracija domene? Registracija domene je zelo enostavna! Sam postopek je tako zelo hiter in vam bo vzel le nekaj minut. Registracija domene vam tako ne bo vzela veliko časa, včasih pa nekaj več časa vzame razmišljanje, katero domeno sploh izbrati za svojo spletno stran. To je namreč lahko katerakoli beseda ali besedna zveza, pomembno je le, da še ni zasedena – torej, da je ni izbral že kdo drug. Lahko gre za:

Read more »

Na prenosni disk lahko shranimo ogromno količino podatkov

Kapaciteta spomina trdega diska je večja od USB ključa Ko bomo kupovali prenosni oziroma zunanji trdi disk, lahko hitro opazimo, da ima kapaciteto spomina veliko večjo od USB ključa. To je odlična lastnost, če s seboj prenašamo velike količine podatkov, ki so 100GB+ v velikosti. Trdi disk ima tako prednosti:

Read more »

Vzdrževanje našega tiskalnika Canon

Kako delujejo tehnologija tiskanja z barvami? Naš barvni tiskalnik uporablja tako imenovane kartuše za tiskalnike, ki vsebujejo tekoče barve. Te so po navadi kartuše z črno, magento, cijan in rumeno barvo. Odvisno je seveda od vrste tiskalnika Canon, ki ga uporabljamo, modela ter serije. Sama tehnologija pa deluje tako, da močne šobe naprašijo barvo na papir, ko tiskamo ter tako dobimo izdelano sliko ali dokument. 

Read more »

Profesionalna menjava stekla na telefonu

Ko zaslon mobitela poči, ga lahko damo na servis k pooblaščenemu izvajalcu, ki popravilo opravi brezplačno samo v primeru, ko je mobitel določene blagovne znamke še vedno v garanciji. Velikokrat pa se zgodi, da pooblaščeni servis ugotovi, da je bila poškodba ekrana povzročena iz strani uporabnika, zato se cena popravila ne šteje v garancijo in je zato potrebno zamenjavo zaslona plačati v celoti, po veljavnem ceniku.

Read more »

Izbira ponudnika za spletno gostovanje

Dobro je preveriti, ali gostiteljsko podjetje nudi tudi hitro, enostavno in cenovno ugodno registracijo domen in njenih končnic. Nekateri ponudniki na svojih straneh nudijo tudi enostavno preverjanje prostih imen za novo internetno mesto.

Read more »

Prenosni napajalnik za naše mobilne naprave

Power bank in mobilni telefoni Da bi bolje razumeli, kaj je in kako deluje power bank, si skupaj poglejmo osnovno definicijo. Je prenosna baterija, ki lahko polni razne mobilne naprave. Z napredno tehnologijo nadzira moč napajanja mobilnih telefonov, tablic in drugih naprav. Enako pa ga lahko tudi samega napolnimo preko micro USB ali USB-C vhodov.

Read more »

Zaščita za naš pametni telefon

Nič ni bolj zadovoljujoče, ko prinesemo iz trgovine nov pametni telefon. To je lahko Android, iOS, Blackberry ali drug model telefona in operacijskega sistema, ki smo ga kupili za osebno ali poslovno rabo. Vsi pa vemo, da je nakup take tehnologije lahko izjemno drag. Tako lahko zapravimo na stotine evrov za našo novo mobilno napravo, ki pa jo lahko hitro opraskamo, počimo steklo ali ji povzročimo drugo škodo. Najboljši način, da se pred tem zaščitimo, so ovitki za telefon. Poglejmo si njihove največje prednosti in načine uporabe v vsakdanjem življenju.

Read more »
HR domena

Najboljša domena za poslovanje na Hrvaškem

Vzpostavitev podjetja na Hrvaškem je v današnjem času odlična izbira in pri tem nam .HR domena lahko izredno pomaga. Na voljo je za uporabnike že več kot 25 let, saj je bila ustanovljena leta 1993. Med tem časom je postala zaupanja vredna, saj je uporablja veliko priznanih podjetij, organizacij in inštitucij.

Read more »

Prednosti uporabe računalniške tablice

Posebnosti mobilne tehnologije Tablice so zelo podobne prenosnikom in pametnim telefonom in si z njimi delijo 3 glavne lastnosti, ki so: Baterija, ki jo lahko napolnimo Fizična ali digitalna tipkovnica Naprava je prenosna

Read more »

Strokovno reševanje izgubljenih podatkov

Pri svojem delu doma, predvsem pa na delovnem mestu vse pogosteje uporabljamo računalnike, brez katerih nam verjetno ne bi uspelo povsem opraviti svojega dela. Večina med vami na njih hrani številne zelo pomembne podatke in tudi fotografije, ki jih shranjujemo tudi na USB ključih in drugih podobnih napravah.

Read more »