Izbira ponudnika za spletno gostovanje

Dobro je preveriti, ali gostiteljsko podjetje nudi tudi hitro, enostavno in cenovno ugodno registracijo domen in njenih končnic. Nekateri ponudniki na svojih straneh nudijo tudi enostavno preverjanje prostih imen za novo internetno mesto.

Read more »

Prenosni napajalnik za naše mobilne naprave

Power bank in mobilni telefoni Da bi bolje razumeli, kaj je in kako deluje power bank, si skupaj poglejmo osnovno definicijo. Je prenosna baterija, ki lahko polni razne mobilne naprave. Z napredno tehnologijo nadzira moč napajanja mobilnih telefonov, tablic in drugih naprav. Enako pa ga lahko tudi samega napolnimo preko micro USB ali USB-C vhodov.

Read more »

Zaščita za naš pametni telefon

Nič ni bolj zadovoljujoče, ko prinesemo iz trgovine nov pametni telefon. To je lahko Android, iOS, Blackberry ali drug model telefona in operacijskega sistema, ki smo ga kupili za osebno ali poslovno rabo. Vsi pa vemo, da je nakup take tehnologije lahko izjemno drag. Tako lahko zapravimo na stotine evrov za našo novo mobilno napravo, ki pa jo lahko hitro opraskamo, počimo steklo ali ji povzročimo drugo škodo. Najboljši način, da se pred tem zaščitimo, so ovitki za telefon. Poglejmo si njihove največje prednosti in načine uporabe v vsakdanjem življenju.

Read more »
HR domena

Najboljša domena za poslovanje na Hrvaškem

Vzpostavitev podjetja na Hrvaškem je v današnjem času odlična izbira in pri tem nam .HR domena lahko izredno pomaga. Na voljo je za uporabnike že več kot 25 let, saj je bila ustanovljena leta 1993. Med tem časom je postala zaupanja vredna, saj je uporablja veliko priznanih podjetij, organizacij in inštitucij.

Read more »

Prednosti uporabe računalniške tablice

Posebnosti mobilne tehnologije Tablice so zelo podobne prenosnikom in pametnim telefonom in si z njimi delijo 3 glavne lastnosti, ki so: Baterija, ki jo lahko napolnimo Fizična ali digitalna tipkovnica Naprava je prenosna

Read more »

Strokovno reševanje izgubljenih podatkov

Pri svojem delu doma, predvsem pa na delovnem mestu vse pogosteje uporabljamo računalnike, brez katerih nam verjetno ne bi uspelo povsem opraviti svojega dela. Večina med vami na njih hrani številne zelo pomembne podatke in tudi fotografije, ki jih shranjujemo tudi na USB ključih in drugih podobnih napravah.

Read more »

Prednosti uporabe Bluetooth zvočnikov

Brezžična tehnologija počasi osvaja svet. Omogoča nam, da uporabljamo skoraj vse pametne naprave kjerkoli, kadarkoli želimo. Pošiljanje podatkov, slik, muzike in tudi videov je sedaj mogoče na skoraj vsakem prenosniku, stacionarnem računalniku, pametnem telefonu in tablici preko WiFi, Bluetooth in drugih tehnologij. Tukaj je še posebej zanimiv prenos zvoka, saj lahko povežemo našo Android, Windows ali iOS napravo z Bluetooth zvočnikom in uživamo v glasbi. Lahko bi rekli, da je to podobno brezžičnim slušalkam za telefon, saj ne potrebuje nikakršnega kabla.

Read more »
Ovitek za iPhone

Kdaj je pravi čas za nakup iPhonea?

Septembra 2018 je Apple predstavil ne le enega, ampak tri nove modele iPhonov, samo eno leto po uvedbi X, 8 in 8 Plus.Najnovejši iPhones XS Max in XS sta zdaj na voljo za nakup pri Applu. Podoben model, XR, stane manj. Lansiranje teh novih telefonov prav tako označuje padec cen za prejšnje modele, pri čemer je X zdaj prenehal veljati prav tako kot SE.

Read more »

Domena za tvojo spletno stran

Preveri domeno, ki jo želiš kupiti! Ko se enkrat odločiš, kakšno bo ime tvoje spletne strani in kakšna bo njena domena, najprej preveri domeno, če je sploh še prosta. V kolikor jo je namreč uporabil že kdo drug, potem je ne moreš uporabiti. Zaradi tega je vedno dobro imeti v mislih več možnosti, ki jih lahko uporabiš, če je ena od njih slučajno že zasedena. V primeru, da želiš uporabiti točno določeno domensko ime, pa imaš še možnost, da ga kombiniraš z različnimi končnicami. Preveri domeno torej tudi v kombinaciji z različnimi končnicami, saj je mogoče, da je kakšna od…

Read more »

Najbolj priljubljena domena v Sloveniji

Kaj je domena? Na kratko lahko rečemo, da je domena naslov spletne strani. Tega vpišemo v spletni brskalnik. Zanj je značilno, da je povsem unikaten. To v praksi pomeni, da določen naslov pokaže samo eno stran. Kljub temu pa ima lahko ena stran več domen. Domena ima prav poseben namen. Enostavno lahko rečemo, da omogoča, da posamezni strani za uporabnika določimo bolj prijazno in pomensko ime. Obenem si naslov uporabniki veliko lažje zapomnijo.

Read more »