Gumijasta preproga za prtljažnik – enostavno do vselej čistega prtljažnika

Prtljažnik vozila nam omogoča prevoz najrazličnejših stvari – odpravimo se lahko po večjih nakupih, v prtljažnik lahko spravimo športno opremo ali pa voziček za malčka, prav tako je nepogrešljiv del za vse delavce in obrtnike, ki vanj spravijo orodje. Vse to lahko pripelje do raznih nečistoč, zato je potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito – pri tem nam lahko pomaga gumijasta preproga za prtljažnik.

Gumijasta preproga za prtljažnik učinkovito preprečuje vdor umazanije v notranjost prtljažnika. Prav tako preprečuje, da bi se polita tekočina vpila v tkanino, s katero je prevlečena notranjost prtljažnika. Nakup gumijaste preproge za prtljažnik je torej smiselna odločitev vsakega lastnika vozila. 

Sestava gumijaste preproge za prtljažnik

Gumijasta preproga za prtljažnik je funkcionalen pripomoček, ki zaščiti vozilo pred vplivi umazanije in nečistoč, ki nastanejo zaradi prevažanja najrazličnejših elementov. Narejena je iz gume oziroma gumi podobnega materiala, s čimer zaščiti vozilo tudi pred vplivom politih tekočin. Gumijasto preprogo zgolj očistimo oziroma obrišemo, s tem pa preprečimo, da bi se tekočina vpila v tkanino, ki je v notranjosti prtljažnika.

Korito prtljažnika avtomobila za vse ki prevažate hišne ljubljenčke
Korito prtljažnika avtomobila je nepogrešljiv del vozila za vse tiste, ki v vozilu prevažate hišne ljubljenčke – ustrezna zaščita prtljažnika bo tako preprečila vpliv dlak in druge umazanije.

Gumijasta preproga za prtljažnik je zagotovo nepogrešljiv del avtomobilske opreme. Mokre in vlažne stvari bomo tako enostavneje prevažali v prtljažniku, brez skrbi, da bi vonj in umazanija vplivala na samo vozilo. Prtljažnik težko prezračimo, zato lahko tekstil, s katerim je prevlečen prtljažnik, zaradi rednega stika z mokroto in vlago začne plesneti in smrdeti. Vpliv neprijetnega vonja in neželenih posledic lahko torej enostavno preprečimo z uporabo gumijaste preproge.

Funkcionalnost gumijaste preproge za prtljažnik

Zaradi sestave, torej gumirane plastike oziroma gume, tovrstna preproga v prtljažniku ne drsi, ostane na svojem mestu.

Tipske gumijaste preproge za prtljažnik so narejene tako, da popolnoma prekrijejo prtljažni prostor, visoki robovi pa poskrbijo, da se umazanija zadržuje znotraj preproge. Atraktiven design omogoča lahko čiščenje le z vodo in gobo.

Čiščenje je izjemno enostavno – gumijasto preprogo zgolj vzamemo iz prtljažnika in jo operemo z vodo, obrišemo do suhega ter namestimo nazaj v prtljažnik.

Sorodni članki: