Odprite podjetje na Hrvaškem

Odprite podjetje na Hrvaškem z našo pomočjo!

Odprite podjetje na Hrvaškem tudi zato, ker lahko svoje podjetniške ideje razvijate v turizmu, najbolj razvitem in dobičkonosnem storitvenem sektorju v državi. Turistične dejavnosti se nenehno razvijajo, saj se število turistov na letni ravni povečuje. Ustanovitev firme v turistični panogi je za nadaljnje poslovanje podprta tudi iz strani države, saj na različne načine vlagajo v razvoj tega sektorja.

Read more »

Jezikovni priročnik SSKJ in njegova uporaba

Priročniki, ki jih pogosto uporabljamo pri svojem delu, so pogosto vezani tudi na naše pisanje. Pri tem se osredotočamo predvsem na jezikovne priročnike. Te v grobem delimo na slovnice, pravopise ter na slovarje. Za slednje velja, da jih delimo na enojezične in večjezične. Med enojezične prištevamo tudi SSKJ, ki ga v roke vzamemo zelo pogosto. Kratica, s katero je poimenovan ta nadvse priljubljeni jezikovni priročnik, pa pomeni Slovar slovenskega knjižnega jezika.

Read more »
Seminarji

S spraševanjem se lahko veliko naučiš. S sedenjem v prvih vrstah prav tako.

Gotovo se kdaj udeležiš kakšnega strokovnega srečanja, seminarja, delavnice ali podobnega dogodka, kjer lahko izmenjuješ znanje in izkušnje z ostalimi udeleženci in predavatelji. Kar je meni najboljši del, je za nekatere najbolj mukotrpno – govorim o tistem delu, ko predavatelj prepusti udeležencem, da kaj vprašajo. Slovenci imamo baje en problem: zelo redko na takih dogodkih sprašujemo. Ene je blazno strah. Čemu? Pojma nimam. Vem samo, da je to krasna priložnost, da se kaj novega naučim.

Read more »