Družinam prijazno smučišče Rogla

Smučišče Rogla je mogoče obiskati le za en dan, lahko pa se tukaj zadržite dlje časa, saj aktivnosti vsekakor ne zmanjka. 

Na Rogli boste našli aktivnosti za vse generacije – različna težavnost smučarskih prog vabi tako začetnike kot zahtevne smučarje. Za najmlajše pa ob prvih smučarskih zavojih nudijo smučarski trak, ki jih pripelje na vrh proge. Če bi si starši zaželeli samostojnega smučanja brez otrok, so otroci lepo vabljeni v Zlodejevo deželo, kjer se bodo zabavali v snegu skupaj z animatorji.

Za vse željne adrenalina, pa lahko najdete zabavo v Fun parku – poligonu za deskarje in free style smučarje.

Možna je tudi izposoja opreme. Če se želite preizkusiti v smučanju ali bordanju, pa še niste prepričani, da je to za vas, je izposoja opreme idealna izbira za preizkus.

Smučanje in deskanje na Rogli

Glavni dejavnosti smučišča Rogla sta smučanje in deskanje. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Rogla-Pohorje. Če še niste vešči enega ali drugega, lahko kot pomoč pri učenju najamete inštruktorja smučanja ali bordanja iz Šole snežnih športov. Učitelji smučanja in bordanja so strokovno usposobljeni in se izobražujejo vsako leto. Smučarskega tečaja pa se lahko udeležite individualno ali v skupini, primeren pa je za vse starosti. Inštruktorja lahko najamete tudi kot družina. 

Smučišče Rogla - smučanje
Smučišče Rogla omogoča smučanje in deskanje

Učite se lahko alpskega smučanja, deskanja na snegu ali teka na smučeh.

Za adrenalina željne in tiste, ki radi smučajo in deskajo izven ustaljenih poti, je na smučišču Rogla narejen tudi Fun Park. Ta ponuja snežne elemente, na katerih lahko skačete in izvajate akrobacije. Lahko pa si Fun Park in akrobacije deskarjev in smučarjev samo ogledate.

Tek na smučeh

Tek na smučeh med zasneženimi gozdovi se sliši odlično. Tek na smučeh je intenziven šport, saj pri njem delujejo vse mišice v telesu. Rogla nudi 24 različno zahtevnih in dolgih prog tako za začetnike kot profesionalne športnike.

Tek na smučeh na Rogli

Idilično okolje je popolno za odmik, sprostitev in razgibanje telesa. Za tiste družinske člane, ki ne smučajo, radi pa tečejo na smučeh, so tekaške poti na Rogli odlična izbira. Tako imate malo časa zase, preostali del dneva pa preživljate v krogu najljubših.

Sorodni članki: