Abdominoplastika je strokovni izraz za odstranjevanje odvečne kože

Nekateri kljub dosledni dieti in telesni vadbi ne zmorejo doseči ravnega trebuha oziroma želene linije. V tem primeru si raven trebuh lahko povrnejo s pomočjo abdominoplastike. To je poseg, ki seveda ne nadomesti hujšanja, temveč omogoča oblikovanje trebuha ter zmanjševanje maščob na tovrstnem delu našega telesa. Poseg zagotovi zategnitev mišice, ki so se preveč raztegnile, obenem pa omogoča lepo obliko trebuha.

Abdominoplastika
Abdominoplastika odpravi ohlapno kožo

Ohlapna koža in raztegnjene mišice so neredko posledici hujšanja pa tudi nosečnosti. Slaba elastičnost ter preveč ohlapna koža lahko hitro preprečita dosego želene oblike in uživanja v prednostih izgube teže. Ne nazadnje mišice lahko postanejo tako zelo raztegnjene, da ne glede na to, kako intenzivno vadite, ne zmorejo biti več enako prožne. Dejstvo je, da se nekatera območja maščobe na telesno aktivnost ne odzovejo, in to ne glede na to, kako zdrav je življenjski slog posameznika.

Poseg ni nadomestilo za zdrav življenjski slog

Dobro se je zavedati, da abdominoplastika še zdaleč ni nadomestilo za zdrav življenjski slog. Kljub temu pa vseeno lahko na izjemno učinkovit način rešuje oziroma popravi težave, kjer nimate kontrole. Pri tem mislimo zlasti na odstranitev trdovratne maščobe, zategnitev mišic in ne nazadnje še na odstranitev odvečne kože.

https://www.youtube.com/watch?v=op13gBkzfy8

Plastična kirurgija – najbolj priljubljene storitve

Plastična kirurgija je vse bolj priljubljena dejavnost – ne le za velike filmske zvezde, temveč tudi za povprečne smrtnike. Cene so namreč vse dostopnejše. Še pomembneje pa je, da so tudi rezultati učinkoviti oziroma preprosto vrhunski.

Najbolj priljubljene storitve v plastični kirurgijo pa so zagotovo korekcija nosu, povečava prsi z vsadki, dvig prsi, korekcija vek, glajenje gubic, hialuronska polnila, mezoterapija, odstranjevanje tetovaž in pilingi.

Sorodni članki: