Kakšni so simptomi da ste depresivni

V današnjem svetu je normalno, da se kdaj počutimo osamljene in včasih tudi depresivne. To je normalen odziv na travmatične življenjske situacije. Če tako stanje traja kratek čas ni razloga za skrb. Problem nastane, če se tako počutimo dneve, mesece ali celo leta brez, da bi se nam stanje izboljšalo. Depresija se lahko tudi pokaže s fizičnimi simptomi, kot je boleč hrbet, težave s sklepi, bolečine v mišicah ipd. Vse to nas lahko popolnoma ohromi za sposobnost normalnega življenja.

Simptomi depresija

Kako jih lahko opazimo?

Simptomi in depresija sta zelo povezana in jih lahko opazimo na veliko načinov. Klasični simptomi se kažejo pri osebi v vsakodnevnem življenju v vedenju. Za osebe, ki imajo ali sumimo, da imajo depresijo bodimo pozorni na:

  • Pomankanje apetita
  • Prevelik apetit
  • Izogibanje socialnim stikom
  • Nesocialno obnašanje
  • Preveč ali premalo spanja

To je samo nekaj od mnogih primerov. Za boljše razumevanje simptomov se lahko obrnemo na internet in vtipkamo »simptomi depresija« v vsak moderni brskalnik. Lahko pa seveda vprašamo svojega lokalnega zdravnika in nas bo usmeril.

Današnja družba narekuje trend, da imajo ljudje ravne in bele zobe, zato beljenje zob v zadnjem desetletju strmo narašča. Preberite več…

Sorodni članki: