Najboljša kuhinjska miza za naše potrebe

Izmerimo razpoložljiv prostor za mizo in kuhinjske stole

Prvo pravilo vsakega nakupa pohištva je, da se mora prilegati izbranemu prostoru. Z merilnim trakom lahko odmerimo prostor, kjer se bo nahajala kuhinjska miza. Tako se bomo bolj točno zavedali, katere so največje dovoljene dimenzije. Dobro je, če pri tem upoštevamo:

  • Okoli same mize mora biti dovolj prostora za hojo
  • Kuhinjski stoli bodo zavzeli tudi nekaj prostora
  • Sama postavitev kuhinjske mize ne sme onemogočati ali omejevati odpiranje vrat in predalov okoli nje

Dobra praksa je, če pustimo 1 meter prostora okoli mize. Tako se bomo lažje sprehajali in premikali stole. Seveda je vse to možno tudi z manjšo razdaljo, vendar bomo žrtvovali nekaj udobnosti.

Kuhinjski stoli zahtevajo svoj prostor

Če kupimo večje kuhinjske stole, bomo potrebovali tudi večjo mizo. Temu je večinoma tako, saj bodo zavzeli večjo površino. Če smo na tesnem z razpoložljivem prostorom, imamo možnost nakupa različnih kuhinjskih miz, ki se lahko podaljšajo. Tako bomo lahko preuredili jedilni prostor za različne namene – učenje, pogovor, družinska druženja ipd.

Sami stoli morajo tudi biti funkcionalni in primerni za naše potrebe. Če preživimo veliko časa za kuhinjsko mizo, zaradi učenja, dela ipd., potem moramo izbrati bolj ergonomske različice. Za otroke in domače živali pa bomo potrebovali kuhinjske stole, ki se jih lažje očisti in so vzdržljivi.

Različne oblike kuhinjskih miz za različne potrebe

Najbolj pogosto lahko najdemo mize v obliki kvadrate in pravokotne oblike. Temu je tako, saj sta to dve najbolj učinkoviti obliki za večino kuhinj. Ovalne in okrogle oblike mize pa so idealne, če želimo malo več prostora za gibanje, ne da bi pri tem žrtvovali delovno površino.

Sorodni članki: