Vse za urbano vrtnarjenje

Za začetek boste za vrtnarjenje potrebovali prostor ter seveda ustrezna semena. Danes na srečo ni treba imeti več velikega vrta, da se lahko lotite tega projekta, ampak bo dovolj že manjši rastlinjak ali nekaj loncev, v katere posadite semena in ki jih postavite na balkon ali kam drugam. Če namreč balkona nimate, lahko uporabite tudi okensko polico ali drug prostorček v vašem stanovanju, kamor v ustrezne posode posadite semena in počakate, da zrastejo.

Odlična semena za dobro rast

Semena

Najbolje je sicer, če kupite namenski growbox, v katerem lahko zagotovite optimalne pogoje za rast rastlin, a seveda lahko poskusite tudi brez. Growbox je sicer zelo praktičen v primeru, če nimate ustreznega prostora, a bi se vseeno radi lotili gojenja rastlin, vendar boste v tem primeru potrebovali še ustrezne žarnice, prezračevalni sistem in še kaj, da se lahko lotite vrtnarjenja.

Zagotovo pa je pomembno, kakšen substrat in kakšna semena izberete. Od tega, kakšna bodo semena, je namreč odvisno, kako dobro bo rasla rastlina in kako bo uspevala.

Sorodni članki: