Power bank – majhna, lahka in prenosna baterijska postaja

Za koga je naprava še posebej priporočljiva 

Power bank se zlasti priporoča vsem tistim osebam, ki so veliko na poti, v avtu, na kolesu, motorju, čolnu ter podobno. Vsaka baterija je namreč omejena s kapaciteto, še posebej vam je to jasno takrat, ko določeno napravo pogosto in nenehno uporabljate. 

Power bank je odlična rešitev, ki je za mnoge postala obvezna oprema, saj jim v veliki meri olajšuje življenje. Napravo še posebej odlikuje visoka zmogljivost, ki jo omogoča zlasti kompaktna prenosna baterija, ki je minimalne velikosti. Zaradi majhnosti in lahkosti imate tovrstno postajo lahko vedno pri roki, saj vas ne bo ovirala na prav noben način. 

Polnjenje preko USB ključka 

Power bank vam omogoča polnjenje vseh mobilnih naprav, ki se lahko polnijo preko USB vtičnice. Za povezavo lahko uporabite USB kabel, ki je bil priložen mobilni napravi. S tovrstno napravo lahko polnite telefone različnih proizvajalcev. 

Power bank pa seveda ni primeren samo za polnjenje mobilnih telefonov, temveč tudi za še vrsto drugih naprav. Pri tem pa boste morali nujno upoštevati kapaciteto baterije, ki jo boste želeli napolniti. 

Pri nakupu preverite zmogljivost polnjenja 

Ko boste nakupovali power bank, je pomembno, da ste pozorni na zmogljivost polnjenja oziroma na kapaciteto. Ta mora ustrezati glede na vaše potrebe oziroma predvsem glede na to, katere naprave boste s power bank polnili. 

https://www.youtube.com/watch?v=szW3nvQWr-8&t=53s

Znano je, da imajo različne elektronske naprave tudi različno kapaciteto baterije. Temu morate prilagoditi tudi prenosno polnilno postajo, če jo boste želeli izkoristiti kot koristen pa tudi učinkovit vir napajanja. 

Pri nakupu naj vam pomaga strokovno podkovan prodajalec, na katerega boste naleteli samo v specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo. 

Sorodni članki: