Sedežne garniture so središče dnevnih prostorov

Ob nakupu sedežnih garnitur je najbolj pomembno vprašanje kakšne materiale izbrati. Najpogosteje se uporabniki odločajo med sedežnimi garniturami v usnju ali pa v tkanini. Oba materiala imata svoje prednosti in slabosti, zato morate pri izbiri upoštevati predvsem lastne potrebe in življenjski slog.

Sedežne garniture

Načeloma velja, da so usnjene sedežne garniture dražje, vendar nekoliko bolj enostavne za vzdrževanje. Tovrstne sedežne je potrebno zgolj brisati z vlažno krpo in jih enkrat letno namazati z ustrezno negovalno kremo. Sedežne iz tkanine je potrebno večkrat temeljito posesati, za madeže pa je potrebno poskrbeti, ko so še sveži.

Oblika sedežnih garnitur

Ponudba sedežnih garnitur na dom24.hr je danes resnično zelo pestra. Izbirate lahko med sedežnimi garniturami različnih dimenzij in tudi oblik. Sedežne garniture se tako razlikujejo glede na postavitev v obliki črke L ali pa v obliki črke U.

Najpogostejši so kotni sestavi, ki zavzamejo tudi najmanj prostora. Udobje sedežnih garnitur je odvisno tudi od oblike sedišča in naslona.

Sorodni članki: