Zakaj nevidni zobni aparat ves čas ostaja najbolj priljubljen?

Svojo priljubljenost si je nevidni zobni aparat za zobe zaslužil s številnimi prednostmi, s katerimi se ponaša in jih klasični zobni aparati ne premorejo. Med drugim se pri nošenju skorajda ne opazi, od tod tudi njegovo poimenovanje. Po njem pa ne posegajo zgolj otroci na pobudo staršev in strokovnjakov oziroma ortodontov, temveč tudi odrasle osebe in starejši ljudje.

Še druge prednosti nevidnega aparata za zobe

Nevidni zobni aparat oziroma invisalign se uvršča v kategorijo snemljivih aparatov, kar je pravzaprav še ena od večjih prednosti. To pomeni, da je ortodonta potrebno obiskati bistveno manjkrat. Po drugi strani pa je seveda treba biti še toliko doslednejši, da so lahko rezultati poravnave vidni čim hitreje.

Postopek pridobivanja zobnih lusk vključuje odstranitev majhne količine zobne sklenine, da se ustvari prostor za njihovo namestitev.

Ker je nevidni zobni aparat snemljiv, je predvsem dobrodošel za tiste uporabnike, ki bi jih aparat lahko motil pri izvajanju katere od dejavnosti, na primer pri igranju določenega inštrumenta. To pomeni, da ga v tem času lahko preprosto snamejo in ponovno namestijo, ko opravijo z dejavnostjo.

V primerjavi s klasičnim zobnim aparatom je uporaba invisaligna bistveno bolj udobna, in ne samo zaradi tega, ker se skorajda ne vidi, temveč tudi zaradi samega občutka nošenja.

Odpravljanje najrazličnejših težav z zobmi luskami

Zobne luske v vaši ustni votlini lahko odpravijo marsikatero zadrego. Najpogosteje se zobne luske uporabljajo kot izvrstna estetska rešitev na zgornjih sprednjih zobeh. S pomočjo takšne metode torej lahko izboljšate izgled svojih zob.

Porcelanske luske so izjemno vsestranska rešitev

Kot smo lahko ugotovili, da porcelanske luske za zobe lahko precej vsestranska rešitev. Omogočajo nam, da lahko z njihovo pomočjo uspešno odpravljamo številne kozmetične napake. Zelo pogosto se uporabljajo tudi kot alternativa ortodontiji. Rešijo namreč lahko manjše pomisleke glede poravnave zob. Z njimi zobje namreč delujejo precej bolj ravno.

Sorodni članki: