Tradicionalni božični okraski so vabljivi in topli

Umetno drevesce za božič v nešteto različicah

Na sploh je umetno božično drevo polno prednosti. Ena je zagotovo tudi to, da je na trgu na voljo v številnih različicah. Kupite ga lahko v različnih velikostih, oblikah, barvah. Precej kupcev seveda prisega na tradicionalna zelena praznična drevesca. Po drugi strani pa so izjemno privlačnega videza tudi takšna v srebrni, modri, beli, svetlo roza barvi.

Za božič si naredite ali kupite dekor, ki vam osebno najbolj ustreza.

Dopolnitev božičnega dekorja s pticami in perjem

Še posebej mikavna izbira so tradicionalni božični okraski, ki so že na prvi pogled topli in ljubki. Še zdaleč ni nujno, da je izbrano okrasje za božič rdeče ter zelene barve. Perje kot božični okrasek lahko simbolizira prvi sneg v zimskem času. Naj bo čim bolj čisto ter puhasto. Svoje božično okrasje prav tako lahko učinkovito dopolnite z različnimi vrstami ptic. Če imate doma na primer privlačno zbirko pisanih peres, jih lahko posujete po božičnem drevescu. Belo perje poleg lučk je namreč lahko izjemno dobra popestritev pa tudi osvežitev.

Božično okrasje iz smrečja

Če bo v vašem domu za božič in novo leto kraljevalo pravo oziroma naravno drevesce, ga lahko učinkovito poudarite z lepoto manjših okraskov ter z lučkami. Ne nazadnje je zelo dobrodošel tudi venček, ki je izdelan iz svežega smrečja.

Je umetno božično drevo boljša izbira od naravnega

Ena od največjih prednosti umetnega božičnega drevesa je torej ta, da ostaja ves čas v povsem nespremenjenem stanju. Tudi pri postavljanju in razstavljanju praviloma z njo nimamo prav posebnega dela. Posamezni sestavni deli umetnega drevesa se preprosto po praznikih zložijo v ustrezno škatlo.

Sorodni članki: