Kako na najprimernejši način opremiti predsobo?

Predsobe predstavljajo prvi prostor, v katerega vstopamo po dolgem napornem dnevu. Tovrstni del doma daje prvi vtis, ki si ga o našem domu ustvarijo gostje. Predstavljal naj bi tudi prevodnik, ki energiji omogoča ali pa onemogoča vstop v naš dom. Ravno zaradi tega je še toliko pomembneje, kakšno pohištvo za predsobe si izbiramo.

V prvi vrsti je pri ključnega pomena, da je vhod v naš dom dovolj prostoren. Začeti je torej treba zunaj. Do vhoda naj vodi čim širša pot, vhodna vrata pa naj bodo dobro zaščitena pred različnimi vremenskimi vplivi. Tudi za vhodna vrata je dobro, da so čim širša.

Znotraj naj bo predsoba široka vsaj dva metra. V tem primeru se lahko v njej hkrati zadržuje tudi nekoliko večja družba – ob slovesu ali pa ob pozdravu v dom.

Postavitev ogledala v predsobi

Pri opremljanju predsobe ima pomembno vlogo tudi samo pohištvo oziroma posamezni elementi. Pomembno je, da ogledalo v predsobi postavite čim bolj strateško. Ogledalo v tem delu doma ni namenjeno zgolj zadnjemu pogledu pred odhodom od doma, temveč lahko ta slabše osvetljeni in majhen prostor tudi optično poveča oziroma korigira.

Pri opremljanju predsobe s pohištvom za predsobe je pomembno tudi, da ogledalo postavljeno nasproti vhodu v drug prostor doma čim bolj strateško.

Dobro je, da je predsobno ogledalo postavljeno nasproti vhodu v drug prostor doma. Kar se tiče samih barv, je za predsobe najbolje, da izberete nevtralne barve. Ko vstopamo v svoj dom, je namreč ključnega pomena, da nas prevzame občutek reda, ki ga lahko ustvarite z nevtralno barvo.

Najpomembnejše pohištvo za predsobe

Eden od najpomembnejših kosov pohištva oziroma elementov v predsobi je zagotovo garderobna omara. Ta mora biti seveda primerno velika, da je lahko predsoba povsem pospravljena, na takšen način se v hipu lahko zmanjša občutek nereda v njej.

45+ neverjetnih idej za regale v dnevni sobi. Pri opremljanju stanovanja so pomembni tudi regali za dnevno sobo, da izgleda urejena.

Sorodni članki: