Chromecast kot odličen dodatek za vaš televizor

Preden v roke vzamete svoj pametni telefon in se pričnejo predvajati vsebine z njega na zaslonu vašega televizorja, najprej preverite, ali deluje brezžična povezava. Adapter priklopite v HDMI vhod, nato zaženite izbrano aplikacijo na svojem pametnem telefonu.

Na telefonu lahko na primer najprej odprete in zaženete aplikacijo YouTube. V tem hipu lahko kliknete na ikono Chromecast in napravi daste ukaz, d ase mora vsebina predvajati na ekranu televizorja. Naprava bo še v istem momentu povezala YouTube aplikacijo na mobilnem telefonu s televizorjem.

Chromecast
Chromecast vklopimo v HDMI vhod televizorja

Pametni telefon vam bo v takšni situaciji služil kot daljinski upravljalnik. Z njim boste iskali izbrane vsebine in jih po svojih željah predvajali ali pa ugašali. Vloga, ki jo bo v tem primeru imel Chromecast, pa je posrednik pri predvajanju.

Izbira primernega monitorja

Monitor predstavlja izjemno pomemben del določenih naprav, ki jih uporabljamo vsakodnevno. Pri izbiri novega monitorja je marsikdo precej površen, saj se niti ne zaveda, kaj točno bi moral preveriti, da bi lahko na primer izbral najboljši možni računalniški monitor za svoje potrebe.

Vodnik za nakup monitorja. Kaj morate vedeti!

Ko izveste, katere so najpomembnejše lastnosti pri nakupu monitorja, lahko hitro dobite boljšo predstavo o tem, kateri izdelki so vas primerni in kateri bistveno manj. Pomembno je na primer, da si vzamete dovolj časa in pregledate vse priključke, ki jih ponuja vaš računalnik. Ti morajo biti nujno skladni z vhodi, ki jih vključuje novi računalniški monitor. Samo na takšen način se bosta napravi lahko preprosto povezali.

Prednosti LCD monitorja

Med drugim je na voljo tudi LCD monitor, ki v primerjavi z navadnim ponuja številne prednosti. Gre za majhne in lahke monitorje, ki na mizi zasedejo zelo malo prostora. Slike na zaslonu v takšnem primeru ne izrisuje elektronski žarek, zato se ta ne trese, temveč je stalno prižgana. To je velika prednost, ki poskrbi tudi za to, da so naše oči pri delu z računalnikom ali pri gledanju televizije bistveno manj utrujene.

Sorodni članki: