Prileganje kot najpomembnejši dejavnik pri nakupu motoristične čelade

Če je čelada za motor prevelika, vam pri morebitnem padcu zagotovo ne bo nudila primerne zaščite. Med vožnjo lahko zdrsne z mesta ter zakriva pogled na cesto. Njena notranjost se lahko bistveno hitreje obrabi, ker se nenehno premika in glava drgne po njeni notranjosti.

Prevelike motoristične čelade so tudi preglasne, pri visoki hitrosti drsijo gor in nazaj. In kako veste, da vam je čelada prevelika? Zagotovo vam ne bo objela glave v celoti. Pri obračanju glave vam bo zdrsnila z mesta.

Motoristične čelade
Če je motoristična čelada prevelika lahko zmanjša njeno učinkovitost pri zaščiti glave med vožnjo

Čelada za motor glede na profil vozila

Pri izbiri čelade za motor upoštevajte tudi motor, ki ga vozite. Prav tako še razdalje, ki jih želite prevoziti.

Motoristične čelade se med seboj razlikujejo tudi glede na profil voznika. Na voljo so:

  • integralne motoristične čelade,
  • jet čelade,
  • enduro in kros čelade,
  • multifunkcijske in preklopne čelade.

MIDLAND BT Next Pro interkom

Izvrstna komunikacija za motoriste je lahko tudi Midland BT Next Pro. Zagotavlja komunikacijo z do 4 motociklisti ali 8 osebami v konferenčnem načinu in z do 6 osebami v načinu ena na ena – do razdalje 600 metrov.

Midland BT Next Pro

Tovrstna komunikacija za motoriste je opremljena s posebno funkcijo, ki omogoča sporazumevanje s katerim koli interkomom druge blagovne znamke. Prav tako samodejno regulira glasnost, zagotavlja deljenje glasbe, vključuje FM radio z RDG, 20-urno življenjsko dobo baterije in glasovno upravljanje.

Motoristični komunikacijski sistem N-Com

Sistem za komunikacijo med motoristi N-Com je odlična izbira za vse popotnike na motorju, ki se najraje zapeljejo v družbi podobno mislečih, obenem pa si želijo vrhunske zmogljivosti komunikacijskega sistema, ki ponuja dovolj visoko stopnjo zanesljivosti.

Omenjena komunikacija za motoriste predstavlja najboljši vgradni sistem za predpripravljene čelade X-Lite.

Sorodni članki: