Freza za zemljo kot prvovrstna rešitev za prezračevanje zemlje in trate

Freza za vrt ima lahko različne vrste motorja, ki se med seboj razlikujejo po moči, prav tako tudi po obdelovalni globini ter širini, po številu kultivatorskih enot in ne nazadnje tudi po dodatni opremi. Potem ko za svoje potrebe izberete primerno vrsto prekopalnika, je potrebno dobro razmisliti tudi o uporabi in ravnanju z njim. Če je obdelovalna površina ravna, smer prekopavanja pravzaprav nima pomembnejše vloge. Nekoliko drugače je, če je vaš vrt nekoliko nagnjen. V tem primeru se mora freza za zemljo pričeti uporabljati na višje ležečem delu vrta. Na spodnji strani se bo naprava za prekopavanje zemlje lahko dovolj učinkovito opirala na trdo, neobdelano zemljo. S tem bo držala primerno smer. V nasprotnem primeru pa bi vrtno orodje drselo v mehko, razkopano zemljo.

Sicer je treba biti pri takšnem vrtnem opravilu pozoren tudi na kamenje ter podobne tujke, ki se lahko skrito nahajajo v prsti. Freza za vrtni traktor kamne lahko brez večjih zapletov zmeče na površino. Kljub temu pa trk s trdo skalo lahko povzroči poškodbo rezila.

Specializirane prodajalne z vrtnim orodjem

Ko je čas za prekopavanje vrta, nam freza lahko pride zelo prav. Ena od rešitev je, da si tovrstno orodje za vrt izposodimo oziroma najamemo. Po drugi strani pa so tudi takšne naprave cenovno povsem dostopne tudi za nakup. Na voljo so v specializiranih prodajalnah z vrtnim orodjem kot je AB d.o.o., kjer je med drugim na voljo tudi mini freza za vrt.

Bencinske kosilnice so za košnjo vrta še vedno daleč najbolj priljubljene

Ne glede na to, da vam trg ponuja številne vrste kosilnic, lahko trdimo, da so kosilnice na bencin še vedno najbolj priljubljena izbira.

Bencinska kosilnica
Bencinska kosilnica

Za uporabo so namreč najbolj vsestranske, obenem pa tudi povsem nezahtevne. Vanje samo natočimo bencin in že so pripravljene za košnjo. Primerne pa so za vse tipe in velikosti površin.

Sorodni članki: