Kako izbrati primerno kosilnico za travo?

S pomočjo primerno izbrane kosilnice za travo lahko dovolj dobro poskrbite, da je trata oziroma zelenica okoli vašega doma vedno lepo urejena. Če ste lastnik le manjše zelenice, je dobra izbira na primer motorna kosilnica z nekoliko manjšo porabo in zmogljivostjo. Za večje površine pa je treba izbrati večjo in zmogljivejšo napravo za košnjo.

Pri izbiri ustrezne kosilnice preverite lastnosti naprave, njene specifikacije. Izberite takšno, ki najbolj ustreza vašim kriterijem.

Vrste kosilnic za travo

V specializiranih prodajalnah z opremo za vaša domača vrtna opravila lahko izbirate med več vrstami kosilnic. Na voljo je:

  • akumulatorska,
  • električna,
  • bencinska,
  • robotska,
  • traktorska kosilnica.
kosilnice za travo
Traktorske kosilnice za travo se zelo dobro obnesejo pri košnji večjih travnatih površin.

Akumulatorske kosilnice za svoje delovanje ne potrebujejo elektrike oziroma električnega kabla. So dobra izbira za vse vrste zelenic. Med delovanjem takšna naprava ne povzroča kakšnega motečega hrupa, prav tako ne onesnažuje okolja z izpušnimi plini. Kosilnica za travo na elektriko je primerna zlasti za manjše zelenice. Je tiha in cenovno precej ugodna izbira.

Kosilnice na bencin se odlikujejo po neverjetni zmogljivosti. Posledično je takšna naprava najboljša izbira za večje zelenice, ki se nahajajo na bolj strmih pobočjih. Ne potrebujejo polnjenja baterije ali ovirajočega kabla za elektriko. Za svoje delovanje potrebujejo zgolj bencin. Robotska kosilnica je dobra izbira za košnjo malih ali velikih travnatih površin. Za uporabo je takšen pripomoček za košnjo izjemno enostaven. Vse, kar morate storiti, je to, da vnesete tloris zelenice in poskrbite za postavitev mejnega kabla. Kosilnica tako avtomatsko kosi namesto vas.

Zelo praktične in tihe pa so tudi vretenaste kosilnice. Oglejte si kako poteka prva nastavitev vretenaste kosilnice Swardman Electra

Traktorska kosilnica pa se zelo dobro obnese pri košnji večjih travnatih površin. Na voljo so traktorske kosilnice, ki imajo zelo širok nabor najrazličnejših priključkov.

Sorodni članki: