Izbira ustreznega SSL certifikata

Na vprašanje, koliko domen lahko zavaruje certifikat SSL, lahko odgovorimo tako, da najprej omenimo, da obstajajo certifikati različnih tipov. Za domenski certifikat je denimo značilno, da lahko zaščiti eno domeno z in brez www. Za tako imenovani wildcard SSL certifikat pa je značilno, da zaščiti ne zgolj domene, temveč tudi vse njene poddomene.

Za večdomenski certifikat pa je značilno, da zmore zaščititi do 250 domen oziroma poddomen.

Uporaba certifikatov SSL

Uporaba SSL certifikata torej omogoča večjo zasebnost, obenem pa tudi večjo varnost v primerjavi z nešifrirano spletno povezavo. S tem se bistveno zmanjša oziroma celo onemogoči tveganje, da bi lahko tretja oseba prestregla ali zlorabila podatke.

3 glavne vrste SSL certifikatov

Številni uporabniki spletnih mest se ravno zaradi omenjenega počutijo precej bolj varno, zlasti pri posredovanju plačilnih pa tudi drugih osebnih podatkov.

Kaj je VPS gostovanje?

Znane so različne vrste spletnega gostovanja, med bolj poznanimi je tudi VPS gostovanje. Zanj je značilno, da vam v primerjavi z običajnim oziroma deljenim gostovanjem lahko prinese marsikaj več. Ob tem pa je seveda potrebno poudariti, da ga nekateri lastniki spletne strani za svoje delovanje niti ne potrebujejo. V tem primeru bi takšna oblika gostovanja zgolj prinašala dodatne težave in stroške.

VPS spletno gostovanje
VPS gostovanje je večinoma primeren za zahtevne uporabnike

Preden se torej odločite za VPS gostovanje, morate najprej dobro vedeti, zakaj točno oziroma za koga je takšna vrsta spletnega gostovanja sploh primerna. Navadno se omenja, da je namenjeno za bolj zahtevne uporabnike, kar pa v resnici za vas ni zadosten podatek.

Sorodni članki: