Kako do mlajše kože na obrazu

Dandanes lahko najdemo mnogo krem, ki nam pozdravijo našo kožo na obrazu. Dosti ljudem se zgodi, da zaradi prehrane, stresa in onesnaženega okolja dobijo gube na obrazu, vratu in rokah. Gube nas lahko zelo postarajo in nam vzamejo veselje do druženja z drugimi ljudmi. Krema proti gubam nam lahko vrne vitalnost in mlad videz, ki smo ga morda izgubili zaradi nezdrave kože. Vprašanje pa ostaja, katera krema je najboljša za nas? Poglejmo si skupaj najbolj pogoste sestavine kreme za obraz, ki zmanjšuje gube. Obenem bomo pogledali tudi nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabimo, ko bomo iskali svojo kremo.

Pogoste sestavine v kremi proti gubam

Boljši učinek na naši koži bo imela seveda bolj kvalitetna krema proti gubam, Svetujemo, da vedno izberemo sestavine, ki so naravne, saj najbolje nahranijo in pozdravijo našo kožo in ji dajo nov sijaj. Poglejmo si skupaj nekaj najbolj pogostih sestavin, ki jih lahko zasledimo v kremi za obraz.

 • Izvlečki čaja

Izvlečki zelenega, črnega in drugih čajev imajo izredno pozitiven učinek na naše zdravje. Vsebujejo naravne antioksidante, ki ščitijo naše celice in jim omogočajo regeneracijo. Je najbolj pogosta sestavina v kremah proti gubam.

 • Vitamin C

Eden izmed najbolj koristnih vitaminov, ki nam pomaga pri okrevanju poškodovane in utrujene kože. Krema proti gubam, ki vsebuje vitamin C nam pozdravi kožo poškodovano od sonca.

 • Koencim Q-10

Antioksidant, ki nam pomaga pri obnovi celic in izničenju gub okoli oči.

 • Hialuronska kislina

Prednost hialuronske kisline je to, da je v določeni količini naše telo naravno proizvaja. Primerno je njena naloga, da podmaže tkiva v našem telesu in jo lahko najdemo v koži, sklepih in mišicah. Krema proti gubam, ki ima hialuronsko kislino nam zgledi nagubano kožo

 • Acai olje

Različna naravna rastlinska olja nam navlažijo in nahranijo koži, kar jo pomladi in naredi čvrsto.

Glavne lastnosti krem za gube

Vsaka krema je drugačna. Glavno se razlikujejo po ceni in sestavinah, ki jih vsebujejo. To nas lahko hitro zmede, saj ne vemo po čem se zgledovati, ko iščemo najboljšo kremo. Da bi vam izbiro olajšali, si poglejmo po katerih kriterijih lahko ocenimo kvaliteto kreme proti gubam.

 • Cena

Cena je lahko glavna pri odločanju ali bomo kremo kupili ali ne. Dejstvo pa je, da ceno le malokrat določa dejansko kvaliteto kreme. Tudi bolj ugodne kreme so lahko enako ali bolj učinkoviti, kot tiste dražje.

 • Pogostost uporabe

Preden opazimo rezultate, je potrebno kremo za obraz uporabljati več tednov ali tudi mesecev. Če opazimo, da se nam zdravje izboljšuje in naša koža postaja spet zdrava in prožna, potem je ta krema proti gubam dobra izbira za nas.

 • Stranski učinki

Lahko se zgodi, da bo določena krema imela stranske učinke. To so lahko razdraženost, goreč občutek, srbenje ipd. Take kreme naše telo ne prenaša dobro in se v tem primeru posvetujemo z profesionalcem, ki nam bo znal razložiti dodatne simptome.

 • Kaj opazimo mi

Morda je najpomembnejši dejavnik, da poslušamo svoje telo. Vprašajmo se, kako nam krema pomaga in če se bolje počutimo, ko jo uporabljamo.

Najpogostejši povzročitelji gub

Gube na obrazu lahko opazimo na delih telesa, ki so najbolj izpostavljeni soncu. To je lahko obraz, roke, nadlakti kot tudi vrat. Gube nastanejo zaradi kombinacije mnogih dejavnikov, ki negativno vplivajo na naše zdravje. Te so:

 • Nezdrava prehrana
 • Kajenje
 • Izpostavljenost onesnaženju
 • Premalo spanca
 • Stres
 • Izpostavljenost soncu

Vse to negativno vpliva na kožo in jo lahko hitro postara. Dejstvo pri človeškem telesu pa je ta, da takoj, ko mu ponudimo to, kar potrebuje, se prične proces zdravljenja. Tako nam lahko preizkušena in učinkovita krema proti gubam Lux-Factor vrne tisto vitalno in mladostno kožo, ki nam je naravna.

Ali so kreme proti gubam učinkovite?

Kreme proti gubam so zelo učinkovite, če jih pravilno uporabljamo. Prva stvar, ki se jo moramo zavedati, da je potreben čas, da se pokažejo spremembe. Te spremembe se bodo pričele kazati čez nekaj tednov, vendar lahko sami storimo veliko, da pospešimo rezultate. Izogibanje stresu in bolj zdrava prehrana je največ, kar lahko naredimo takoj, da pozdravimo našo kožo.

Lahko si naredimo plan, ki bo obsegal uporabo kreme proti gubam, kot tudi spremembe življenjskega stila. Zapomnimo si, da se lahko s pravilno prehrano in kremo proti gubam pozdravi vsaka suha in gubava koža, če si le vzamemo čas in ne hitimo s postopkom.

 

Sorodni članki: