Spletno gostovanje za telebane

 

Postavitev spletne strani je pomemben del začetka vsakega podjetja, vendar s seboj lahko prinese tudi veliko dodatnega dela, ki nam krade čas in energijo. Treba je izbrati nekoga, ki nam bo ne le naredil spletno stran, ampak tudi uredil domeno in spletno gostovanje. Bodimo pošteni, večine med nami spletno gostovanje ne zanima kaj preveč, pomembno nam je le, da spletne strani delajo tekoče in tako, kot morajo. Preden izberete prvega ponudnika za spletno gostovanje, ki vam ga ponudi vaš iskalnik, si preberite nekaj napotkov, da boste vedeli, kaj pravzaprav iskati in na kaj vse je treba paziti pri izbiri.

Domena in gostovanje

Domena je spletni naslov vaše spletne strani. Vsaka spletna stran potrebuje tudi domeno, zato jo običajno zakupimo kar skupaj z gostovanjem. Pa ste vedeli, da ni nujno, da je registrirana pri istem podjetju, ki vam ponuja spletno gostovanje? To pomeni, da lahko ponudnika gostovanja kadarkoli zamenjate iz raznoraznih razlogov, vaša .si domena pa bo ostala nespremenjena. To se sliši zelo priročno, kajne?

Seveda pa se marsikdaj domeno in spletno gostovanje splača zakupiti pri istem ponudniku, saj vam to lahko omogoča različne ugodnosti. Ko zakupite spletno gostovanje, lahko recimo domeno kupite recimo s popustom, čeprav so te že tako ali tako poceni. Marsikdaj pa to prihrani tudi čas in je bolj praktično, če lahko vse uredite na enem mestu in spletno gostovanje ter vašo domeno skupaj ter naenkrat tudi podaljšate, ko je to potrebno. Običajno je to po enem letu oziroma odvisno od tega, kakšen paket ste izbrali.

Izberite najboljšega ponudnika!

Preden se odločite za določenega ponudnika spletnih storitev, se o njem pozanimajte na spletu. Ljudje radi delimo svoje izkušnje, pa naj si bodo te dobre ali slabe. Svetovni splet predstavlja idealno mesto za vse naše pritožbe ali pohvale. Te lahko tistim, ki se odločajo za nakup določenega izdelka ali izbiro ponudnika določene storitve, lahko precej pomagajo pri pravilni odločitvi.

Ko se odločate za določenega ponudnika, si torej najprej preberite, na kakšne težave so naleteli vaši predhodniki. Pri tem pa nikakor ne pozabite, da so pritožbe lahko tudi popolnoma neutemeljene ali pa gre celo za namerno črnjenje ugleda določenega podjetja ali konkurence. Včasih se ljudje prehitro pritožimo nad najbolj trivialnimi stvarmi, zato se osredotočite na bolj premišljene in objektivne pritožbe ali pohvale. Če je teh na spletu zelo veliko, obstaja velika verjetnost, da gre za zaupanja vrednega ponudnika, s katerim boste zadovoljni tudi vi.

Različni paketi za gostovanje

Ponudnik vam lahko ponudi različno pasovno širino in različno količino pomnilniškega prostora na svojem strežniku. Paketi za spletno gostovanje se tako med seboj lahko precej razlikujejo in so od ponudnika do ponudnika različni. Kateri paket bi bil najboljši za vas, je odvisno od tega, kakšno spletno stran imate ter kakšne so njene tehnične zahteve. Pomembno je, da izberete ponudnika, ki je čim bolj prilagodljiv in vam po potrebi omogoča tudi zamenjavo paketa ali njegovo nadgradnjo.

Preberite pogoje in drobni tisk

Pred izbiro ponudnika si obvezno preberite tudi prav vse pogoje – kaj, če bo vaša spletna stran nenadoma imela ogromno ogledov? Bo spletno gostovanje postalo občutno dražje, če boste prenašali veliko podatkov? Če boste na spletni strani ponujali tudi datoteke za prenos, se to lahko kaj hitro zgodi.

Ponudniki za spletno gostovanje večkrat obljubljajo tudi neomejeno količino prostora. Pa je res neomejena? Če boste dobro prebrali pogoje poslovanja, boste v njih zasledili tudi klavzulo o omejeni porabi strežniških sredstev. Tam običajno piše, da pride do kršitve pogojev poslovanja, če vaša spletna stran porabi več prostora, kot je določeno. Ponudniki to klavzulo dodajo v pogoje poslovanja, da svoje strežnike zaščitijo pred neprimerno porabo, vsekakor pa je treba pred izbiro ustreznega paketa prebrati prav vse pogoje in drobni tisk. V primeru kakršnih koli nejasnosti ali vprašanj pa se obrnite kar na samega ponudnika in z veseljem vam bo pomagal.

Najboljši slovenski ponudnik

Na domačem trgu imamo kar nekaj odličnih ponudnikov spletnih storitev, med katerimi je tudi domovanje.com. Gre za uveljavljenega ponudnika, ki slovi po svoji zanesljivosti in prilagodljivosti. Med njihove storitve sodita tako spletno gostovanje kot registracija domen, zato lahko pri njih vse uredite na enem mestu, hitro in brez težav. Pri izbiri ustreznega paketa vam tudi svetujejo oziroma vam pomagajo pri njegovem zakupu. Kontaktirajte jih in si uredite odlično spletno gostovanje!

 

Sorodni članki: