Sedežne garniture s klasično modernim dizajnom

Izbira primerne sedežne garniture je dandanes še toliko težja, ker nam proizvajalci pohištva ponujajo neskončno veliko možnosti. Na voljo so kotne sedežne garniture, tudi takšne s počivalniki, najrazličnejši sedežni sestavi, za piko na i lahko odlično poskrbijo tabureji ali pa vse bolj moderne vreče za sedenje.

Izbira primerne sedežne garniture je dandanes še toliko težja, ker nam proizvajalci pohištva ponujajo neskončno veliko možnosti.

Materiali in barve sedežnih garnitur

Pri izbiri pohištva za dnevni prostor smo na samem začetku najbolj pozorni na velikost. Predvsem od prostora v sobi je namreč odvisno, kako velika sedežna garnitura ali kavč jo bosta krasila. Izjemnega pomena so tudi materiali in barve.

Pohištvo za dnevne sobe s klasično modernim dizajnom je najpogosteje izdelano iz usnja ali pa tkanine. Prvi tip predstavlja pravo goveje usnje brez procesa peskanja. To pomeni, da obdrži prvotno debelino, trdnost in naraven videz. Za klasični tip pa velja, da ga uporablja večji del svetovne proizvodnje sedežnih garnitur in drugega pohištva.

Barve pohištva zaokrožujejo videz celotnega prostora, prav tako vplivajo na samo počutje uporabnikov. Na voljo je tudi do več kot 50 različnih barvnih odtenkov usnja in blaga.

Kaj predstavljajo sedežni sestavi

Ena od odličnih rešitev za dnevne prostore so tudi sedežni sestavi. To je praviloma niz troseda, dvoseda in enoseda ali celo kombinacija izbranih. Večina kupcev tovrstnega pohištva ima svoj dnevni prostor razporejen tako, da ne zmorejo kombinirati katero koli drugo obliko sedežne garniture.

Nasploh pa velja, da so sestavi manj prilagodljivi. So pa toliko boljša odločitev, ko je govora o sami postavitvi v prostor. Za dobro odločitev se izkaže tudi nakup dodatnega enoseda, in sicer v kombinaciji s katero od drugih podobnih oblik.

Sorodni članki: