Kako trenirati po porodu ob diagnozi diastaze rektusov?

Najprej moramo najti in se povezati s svojimi globokimi jedri mišic v telesu. Pri tem nežno povlecimo trebuh nazaj do hrbtenice, vendar pri tem ne višamo ali napenjamo prsi in ramen. Ko ob tem izdihnemo, bomo začutili pravo mišico, na kateri je potrebno vaditi. Pri vprašanju kako trenirati po porodu, moramo poleg trebušne mišice upoštevati še istočasno delovanje medenice, ramen in prsnega koša.

Kako trenirati po porodu

Želodec mora biti pri tem umirjen, zadrževanje diha pa ne sme biti predolgo. Ob zadrževanju diha bomo začutili mišico, ki je odgovorna za diastazo rektusov. Pri zadrževanju diha rahlo premikamo rebra in ramena, vendar pri tem ne potiskamo bokov naprej ali nazaj. Te vaje nam bodo pokazale, da prečni premik mišice ni dovolj zategnjen, zato ga moramo okrepiti.

Vadbe za poravnavo medeničnega dna in trebušne mišice

Najprej moramo poskrbeti za ustrezno poravnavo trebušnih mišic, saj to predstavlja vzrok za prekomerno pritiskanje na medenično dno. Nato se moramo naučiti, kako učinkovito in pravilno trenirati po porodu s tem, ko izberemo primerno telesno aktivnost.

Preberite si celoten članek o tem kako trenirati po porodu.

Sorodni članki: