Kartuše Canon obstajajo v različnih izvedbah

Pri nakupu Canon kartuš se lahko hitro uštejemo. To pa zaradi tega, ker imamo na izbiro več različnih vrst omenjenih kartuš. Vsaka izmed njih je narejena s specifičnim namenom. Nekatere imajo večjo kapaciteto, druge se lahko ponovno napolni ipd. Pomembno pa se je zavedati, da imajo kartuše Canon z oznako OEM originalno poreklo. OEM je oznaka za originalno opremo podjetja Canon ali drugega proizvajalca.

Tako poznamo Canon kartuše v sledečih izvedbah:

OEM kartuše

To je znak na vsej originalni opremi za naš tiskalnik Canon. Take kartuše za tiskalnik uporabljajo le najboljše komponente in kvalitetno barvo. Res pa je, da so tudi najdražje. To je razlog, da morda niso najbolj primerna izbira za okolje, kjer veliko tiskamo. So pa idealne za zahtevne uporabnike, ki želijo izdelovati le najbolj kvalitetne slike, albume in dokumente. OEM oznako lahko najdemo tudi na Canon tonerjih.

Kompatibilne kartuše

Dandanes so izredno popularne kompatibilne kartuše za različne navadne tiskalnike Canon. So cenovno izredno ugodne in imajo povečini vgrajeno eno ali več izboljšav. Tako imajo lahko večjo kapaciteto barve, možnost ponovnega polnjenja, bolj učinkovito porabo črnila ipd. Nadomestne kartuše so izredno uporabne v podjetjih in drugih okoljih, kjer se veliko tiska. So odlična naložba, če želimo prihraniti sredstva pri potrošnem pisarniškem materialu. Canon toner pa lahko tudi zasledimo v kompatibilni izvedbi.

Obnovljene kartuše

Ko originalne kartuše Canon odslužijo svoje, jih različna podjetja obnovijo in ponovno spravijo v promet. Vse poškodovane dele se zamenja in samo kartušo se napolni s kvalitetno barvo. Tako je tudi njene končna cena veliko nižja, kot OEM različica. Kompatibilne kartuše Canon so tako idealen nadomestek za originalne.

Sorodni članki: