Originalni tonerji so vedno priporočeni s strani proizvajalca tiskalnika

Vsak laserski tiskalnik uporablja tonerje. Pri nakupu naprave je skoraj vedno vključen OEM ali originalni toner, ki ga je naredil proizvajalec tiskalnika. Narejen je iz le najbolj kakovostnih delov, ki zagotavljajo dolgotrajno delovanje. Proizvajalci tiskalnih naprav bodo vedno zagovarjali uporabo le OEM opreme. Temu je tako, saj s tem zagotovijo brezhibno delovanje svojih naprav. Obenem pa lahko stranki ponudijo garancijo v primeru napak.

Priporočljivo je, da če si lastimo novo lasersko napravo za tiskanje, da kupujemo OEM opremo. To pa zato, saj so originalni tonerji 100% združljivi z našim tiskalnikom. Ko pa preteče garancijski rok, pa je priporočljivo uporabiti cenejše vrste tonerjev, če želimo večji nadzor nad stroški. To pa seveda lahko storimo še preden se garancijski rok izteče, če želimo nemudoma prihraniti stroške na kratki rok.

Strokovnjaki priporočajo, da če imamo nov črnilni tiskalnik, da uporabljamo OEM opremo. Po preteku garancije pa lahko uporabimo cenejše kartuše, ki so poprodajne izvedbe.

Inkjet tiskalniki ne uporabljajo tonerjev

Veliko uporabnikov se zmoti, ko išče barve za svoj inkjet tiskalnik. Ta ne uporablja tonerja, ampak kartuše, ki so napolnjene s črnilom. Hitro pa je možno opaziti, da lahko kupimo tudi poceni kartuše, ki niso originalne. Temu je tako, saj jih tudi zasledimo v poprodajnih izvedbah. Strokovnjaki priporočajo, da če imamo nov črnilni tiskalnik, da uporabljamo OEM opremo. Po preteku garancije pa lahko uporabimo cenejše kartuše, ki so poprodajne izvedbe. To je priporočljivo zato, ker tako ohranimo garancijo naše naprave. Seveda pa ni nič narobe, če takoj uporabljamo poprodajne izvedbe kartuše, če se tiskalnik nahaja v okolju, kjer bo v neprestani uporabi.

Za podjetno uporabo, kjer kakovost izdelanih dokumentov ni tako pomembna, se vedno priporoča uporaba poceni kartuš. Tako je izdelovanje listin in dokumentov veliko bolj ugodno, saj prihranimo ogromno sredstev.

Sorodni članki: