Zagotovimo si najboljši vid v sončnih razmerah

Velika izbira različnih leč za očala

Našega optika lahko zaprosimo, da nam izdela različne leče za sončna očala. Te so na voljo v mnogih različnih materialih. Ste že dobili vprašanje katerega optika priporočate? Prav gotovo tistega, ki uporablja moderne pristope in seveda materiale, ki so pri lečah izjemnega pomena.

Poglejmo si nekaj materialov iz katerih so danes narejene najkvalitetnejše leče.

Leče z visokim indeksom

Moderna optika nam omogoča tudi nakup leč z visokim indeksom. Te so izredno lahke in udobne za nositi. Priporočajo se za ljudi, ki potrebujejo sončna očala z dioptrijo za kratkovidnost, daljnovidnost ali astigmatizem. 

Za najboljšo izbiro leč lahko povprašamo našega optika, ki nam bo znal najbolje svetovati.

Zaščita pred soncem in UV-žarki

Ena izmed najbolj pomembnih funkcij sončnih očal je zaščita naših oči pred UV žarki. Te so vedno prisotni, vendar jih je veliko več med sončnimi dnevi. Razdelimo pa jih na dve skupini.

UV-A žarki

UV-A žarki sestavljajo večino UV žarkov. 95% vseh žarkov je UV-A vrste. Ker penetrirajo kožo in oči, lahko sčasoma povzročijo različne težave, kot je kožni rak in poškodbe vida.

UV-B žarki

UV-B žarke vpija sprednji del naših oči. Ta pa je sestavljen iz leče in roženice. Tako se prevelika izpostavitev pokaže v slabšem vidu in razvoju različnih bolezni oči. 

Izpostavitev UV žarkom je tudi glavni razlog, da mnogi optiki priporočajo nošnjo sončnih očal. To je tudi razlog, da lahko naročimo sončna očala z dioptrijo, saj bomo tako imeli zaščito pred soncem ter korekcijo vida v enem.

Sorodni članki: