Korekcijska očala po vaši meri

Korekcijska očala so namenjena predvsem korekciji vida, kar pove že samo ime. Nekaterim med vami pa bodo tovrstna očala morda služila le kot modni dodatek ali pa kot odlična zaščita pred viri škodljive UV svetlobe. 

Vrsta korekcijskih očal 

Korekcijska očala služijo za korekcijo različnih tipov nepravovidnosti, zato jih delimo na več vrst. Med najbolj poznanimi so očala za branje, večžariščna očala, enožariščna očala in otroška očala. 

Očala za branje vam morajo biti popolnoma prav. Če si boste, na primer, kupili prevelika, s tem lahko zelo škodite svojim očem. Onemogočili bi si namreč pogled čez zgornji rob. Prav tako je pomembna izbira dioptrije. Če boste v daljavo gledali s premočno bralno dioptrijo, je to za vaše oči zelo nevarno. 

Večžariščna očala so lahko nekoliko večja, namenjena pa so uporabnikom, ki slabo vidijo tako na blizu kot na daleč. Pri enožariščnih očalih pa niste omejeni ne z obliko in ne z velikostjo, zato je njihova izbira tudi najlažja. 

Prav tako bodite izjemno pozorni pri izbiri očal za svoje male junake. Zanje izbirajte le med najbolj kakovostnimi očali. V naših trgovinah z očali lahko za otroke najdete okvirje vseh velikosti; celo take, ki so namenjeni dojenčkom. 

Izbira pravega okvirja 

Korekcijska očala imajo tako kot druga vrsta očal neomejeno možnosti pri izbiri okvirja. Vsak od vas ima svoje značilne obrazne poteze, ki jih morate pri izbiri okvirja tudi upoštevati. Če sami nimate najboljšega občutka za to, je najbolje, da vam pri tem pomagajo bližnji. 

Tudi dober optik vam bo pomagal pri izbiri najboljšega okvirja. Z njim se boste dobro počutili in se bo zlil z vašo celotno podobo. Ker so kovinski okvirji nekoliko manj opazni, se številni ravno zaradi tega odločijo kar zanje.

Sorodni članki: