LED tehnologija osvaja tudi avtomobilsko industrijo

Če sledite sodobnim trendom, na katere vpliva tudi hitro razvijajoča se tehnologija, potem veste, da se v zadnjem času zelo veliko piše o tem, kako odlična so lahko avtomobilska LED svetila. Tovrstna svetila pa vsekakor niso priljubljena samo na področju avtomobilske industrije. Uporabljajo se tudi v vaših stanovanjih in drugih objektih.

V današnjem prispevku vam bomo najprej na splošno povedali, katere so najpomembnejše prednosti svetil z oznako LED. V nadaljevanju pa se bomo osredotočili predvsem na LED luči za avto. Priporočali vam bomo tudi odlično mesto nakupa takih luči ter povedali zakaj vam omenjamo ravno to prodajno mesto.

Vrhunske lastnosti LED svetil

Številne raziskave so pokazale, da so LED svetila veliko boljša kot klasična. So izjemno učinkovita, obenem pa skrbijo še za zelo velik prihranek. Ena od zelo pomembnih lastnosti tovrstnih svetil je tudi ta, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Če ste na primer v svojem stanovanju morali pred njihovo uporabo klasično žarnico zamenjati kar nekajkrat na leto, je to sedaj povsem drugače. Kakovostna LED svetila lahko učinkovito delujejo tudi do več sto tisoč ur.

Za klasično žarnico je značilno, da večino električne energije pretvori v toploto in ne v svetlobo, kot bi morda logično sklepali. LED svetila na tem področju delovanje prinašajo velik korak najprej. Za njih je značilno, da kar 80 % porabljene energije porabijo za pravi namen, torej za oddajanje svetlobe. LED svetila so ekološka. V njih se namreč ne nahajajo toksični materiali. Lahko jih celo 100 % recikliramo. Opozarjamo pa vas, da morate paziti, kam boste taka svetila odlagali. Potrebno jih je odlagati v zbiralnike za reciklažo.

LED svetila ne vsebujejo infrardeče svetlobe. Prav tako imajo zelo majhen delež ultravijolične svetlobe. Posledično je zelo zaželena na področju industrije. Tovrstna svetila lahko uporabljate tudi za zunanje prostore. Za njih je značilno, da prenesejo ekstremne temperature. Pri tem mislimo tako na temperature, ki so značilne za polarne zime, kot na temperature, ki so značilne za vroče puščave.

LED svetila v avtomobilski industriji

LED svetila so vse bolj priljubljena tudi v avtomobilizmu. LED sijalke oziroma LED žarnice so primerne za več vrst vozil. Lahko jih nameščamo na osebna, motorna, tovorna, delovna vozila ter podobno.

LED svetila za avto

Če boste kupovali LED luči za avto, vam priporočamo, da ste pozorni predvsem na njeno delovno napetost. Ta mora biti v okviru delovne napetosti, na katero jo priključimo.
Za motorna kolesa je najbolj primerna napetost med 6 in 12 V; za motorna vozila 12 V; za kombinirana vozila 12 ali 24 V; za tovorna vozila 24 V.

Vsekakor pa morate vedeti, da najpogosteje pri napetostih prihaja tudi do odstopanj, toda ne prevelikih. Če ima na primer osebno vozilo delovno napetost, ki je višja od napetosti, ki jo zmorejo avtomobilska LED svetila, potem si izberite LED žarnice, ki delujejo med 10 in 30 V.

Zakaj vozila opremiti z LED sijalkami?

Glede na to, da smo vam že na začetku prispevka omenili številne prednosti, s katerimi se na splošno ponašajo vsa LED svetila, sklepamo, da odgovor na to vprašanje sedaj že poznate. LED luči za avto vam priporočamo torej zaradi veliko manjše porabe električne energije in goriva.

Obenem vam bodo avtomobilske LED žarnice ponudile dovolj veliko mero varnosti in nadvse lepega izgleda vašega jeklenega konjička. Razlog se vsekakor skriva tudi v tem, da je življenjska doba klasične žarnice veliko krajša od LED svetilk. Tudi pri takih, ki jih boste namestili v svoja vozila.

Logo LED lučka

Predstavljamo vam še lasersko logo LED lučko. Ta je odlična pri uporabi osvetljevanja tal oziroma pod armaturno ploščo ob odprtju vrat vozila. Z dodanim logom je taka lučka zagotovo res nekaj posebnega oziroma nenavadnega. Namestite jo lahko na zelo enostaven način, in sicer v prav vsa vozila, ne glede na blagovno znamko avtomobila.

Najboljše prodajno mesto LED svetil za avto

Nekateri od vas že komaj čakate na to, da vam povemo, kje lahko kupite vrhunska avtomobilska LED svetila, ki jih boste zaradi njihovih odličnih prednosti namestili v svoja vozila. Ker berete tale prispevek, sklepamo, da ste povezani na splet. To izkoristite tudi za to, da se boste ustavili na spletnem mestu trgovine Silux.

Trgovina Silux vam omogoča nakup LED svetil za vse vrste vozil. Ko si boste prava izbrali zase, si še enkrat pozorno preglejte, kaj vse je značilno zanja.

Sorodni članki: