Ohranimo večjo varnost med vožnjo z nosilcem za naš telefon

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo je nezakonita iz številnih razlogov. Vozniki, ki gledajo v zaslon svoje pametne naprave, se hitro zamotijo. To pa je lahko vzrok za številne nesreče, kot so trki, spregled rdeče luči, udarci v robnike ipd. Raziskave so pokazale, da ko telefon držimo v eni roki, z drugo pa vozimo, se nam močno zmanjša odzivni čas. Potrebni čas za zasilno zaviranje, umikanje oviram in za druge manevre se tako podaljša, saj se na nevarnost ne odzovemo dovolj hitro.

Avtomobilski nosilec za telefon
Prikaz možnosti namestitve avtomobilskega nosilca za telefon

Rešitev vsem temu je, da svoje vozilo opremimo s preprostimi, vendar učinkovitimi dodatki, kot so nosilci za telefon za avto (več infomacij v spletni trgovini Silux), ki nam olajšajo opravljanje in prejemanje klicev med vožnjo. Poleg tega pa bomo tako veliko lažje uporabljali navigacijo oziroma GPS tehnologijo, ki nas bo vodila po zemljevidu domače ali tuje države.

Bluetooth slušalke nam dodatno olajšajo opravljanje klicev med vožnjo

Zadnja leta je možno opaziti velik porast prodaje bluetooth slušalk. Tehnologija bluetooth je napredovala do te mere, da lahko brezžično prenaša glas visoke kakovosti od klicatelja do prejemnika in obratno. Poleg tega pa deluje popolnoma brezžično, kar je velik plus, saj ne potrebujemo nobenih dodatnih kablov.

Brezžične Bluetooth slušalke A+++ i9S TWS

Bluetooth slušalke za avto lahko brezžično povežemo z našim pametnim telefonom. Te imajo vgrajen mikrofon, ki nam omogoča prostoročno pogovarjanje. Na novejših operacijskih sistemih je možno tudi dajati ukaze našemu telefonu preko mikrofona. Klicanje in prejemanje klicev ni bilo nikoli tako enostavno kot z bluetooth tehnologijo.

Sorodni članki: