Električna kolesa so zelen način potovanja

Kolesa z električnim motorjem olajšajo stres na kolena in stegna

Vsa električna kolesa imajo vgrajen elektro-motor, ki pridobiva moč iz akumulatorja. Motor je namenjen nudenju dodatne pomoči pri obračanju pedal. To pa močno zniža stres na kolena in stegna. Ljudje z zdravstvenimi težavami lahko tako brez težav uporabljajo kolo za vožnjo po mestu in v naravi. Obenem pa si ojačajo spodnji del telesa z vsakodnevno preprosto vajo poganjanja pedal.

Vsako kolo na električni pogon je drugačno. Nekateri modeli imajo vgrajene posebne pametne tehnologije za nudenje pomoči pri vzponih na hribe, pri kolesarjenju v klanec, vožnjo po bolj zahtevnem terenu ipd. Vse to pa nam pride zelo prav za vožnjo v urbanih in naravnih okoljih.

Razvoj elektro motorjev
Razvoj elektro motorjev je močno napredoval v zadnjih letih.

Električni motor v kolesu lahko doseže velike hitrosti

Razvoj elektro motorjev je močno napredoval v zadnjih letih. Poleg tega pa so ogrodja koles postala veliko lažja, kot so bila v preteklosti. Tako lahko dandanes izbiramo med mnogimi električnimi kolesi z različno najvišjo hitrostjo. Osnovni modeli lahko razvijejo nekje do 25 km/h. Boljši modeli pa zmorejo doseči hitrost tudi do 45 km/h, kar je izredno impresivno. Omenjena hitrost pa pride zelo prav vsakemu kolesarju. Omogoča nam, da brez težav pridemo do službe, trgovine, šole, zdravnika ipd. Obenem pa si utrdimo telo brez prekomernega truda in potu.

Dandanes večino ljudi presedi večino svojega budnega življenja. Pisarniška dela predstavljajo velik procent vseh delovnih mest. Čeprav tako delo ni nevarno, ima lahko velike posledice na našem zdravju. Električno kolo iz trgovine Yogi nam bo pomagalo do bolj aktivnega življenja, saj bomo imeli večji nadzor nad količino gibanja, ki ga želimo opraviti. Nekateri modeli koles nam ponujajo možnost nastavljanja jakosti asistence pri poganjanju pedal. Tako bomo lahko obremenili svoje telo do željene mere in nič več.

Sorodni članki: