Poživimo otroško sobo z nalepkami

Naši otroci vidijo svet drugače, kot mi, saj vedno iščejo nekaj zanimivega v okolju. To se predvsem opazi, ko so zaprt med štirimi stenami v svoji sobi, kar je lahko za njih dokaj dolgočasna izkušnja. Bivanje doma jim lahko olajšajmo, če uporabimo stenske nalepke za otroško sobo. To je odličen način, da jih zaposlimo, ko so doma. Njihovo sobo lahko tako spremenimo v avanturo, pravljico ali pa jim pustimo, da ustvarijo svoj magični svet. Samolepilne tapete so izredno cenovno dostopne ter jih lahko namestimo brez težav in orodja v katerikoli sobi.

Od dolgočasnih sten do avanture

Ko razmišljamo o prenovi otroške ali druge sobe, lahko hitro porabimo zelo veliko sredstev. Poleg tega pa se otroci hitro naveličajo novih stvari in želijo nekaj novega. To nas lahko potisne v dokaj neprijeten položaj, saj ne moremo neprestano kupovati nove stvari in zapravljati dragocena sredstva. 

Srečo so samolepilne tapete idealen način, da se prilagodimo željam našega otroka. Omogočajo nam, da prenovimo steno z novimi motivi, junaki iz risank, zgodbami in podobno, brez da bi morali na veliko prenavljati.

Brez težavna namestitev nalepk

Največja prednost stenskih nalepk za otroško sobo je ravno ta, da jih brez težav namestimo. Za to ne potrebujemo nobenih posebnih spretnosti ali orodja. Potrebovali pa bomo malo potrpežljivosti in dobro oko, da bo vse pravilno poravnano. 

Tako so največje prednosti:

  • Brez-težavna namestitev
  • Samolepilne tapete lahko ponovno namestimo, če smo se kje ušteli
  • Ne bomo poškodovali stene ali druge ravne površine
  • Imajo dolgo življenjsko dobo, brez da bi jih bili potrebno vzdrževati
  • Lahko jih očistimo z krpico, ne da bi jih poškodovali
  • Ne vsebujejo škodljivih elementov za otroke in naravo

Naši otroci se bodo tako lahko brez skrbi igrali v svoji sobi. Nalepke pa lahko zamenjamo, ko se jih naveličajo ali pa bi jih radi presenetili z nečim novim.

Samolepilne tapete ne potrebujemo nameščati z lepilom in si mazati roke. Vse, kar moramo narediti je, da odstranimo zaščitno folijo, ki se nahaja na zadnji strani in že jo lahko namestimo na steno. Nalepke vsebujejo učinkovito in vzdržljivo lepljivo stran, ki se zalepi na vsako ravno površino.  

Pri tem je priporočljivo, da pred namestitvijo očistimo površino, kjer se bo nahajala nalepka. Na sveže prebarvanih stenah pa počakajmo, da se barva popolnoma posuši.

Uporabimo domišljijo, da ustvarimo nepozabljive prizore

Vsi vemo, da imajo otroci izredno radi kreativne stvari. Zabavne zgodbe, karakterji, in magični svetovi našim otrokom burijo domišljijo. Lahko uporabimo veliko nalepko, ki prikazuje že prej izbran motiv. Stenske nalepke za otroško sobo pa lahko uporabimo tudi tako, da si izberemo več manjših in jih združimo skupaj po naših željah.

https://www.youtube.com/watch?v=g2eAapkL4mc&t=8s

Na izbiro imamo skoraj neskončno možnost, saj lahko kombiniramo med motivi domišljijskih svetov, narave, pravljic, legendarnih zgodb ipd.

Samolepilne tapete kot pripomoček za učenje

Morda si nismo mislili, da lahko uporabimo stenske nalepke tudi za učenje. Če stene opremimo s samolepilnimi tapetami, ki vsebujejo črke, številke, besede, stavke in podobno, lahko hitro naučimo našega otroka osnov matematike in slovnice. Lahko pa ustvarimo zgodbo, ki se nanaša na karto sveta in sedmih kontinentov. Vse to je odličen način, da naučimo naše najmlajše osnovnega znanja, ki jim bo koristilo v prihodnosti.

Če imamo več otrok, izmed katerih ima vsak svojo sobo, lahko meje sobe opremimo s črkami njihovih imen. To jih bo spodbudilo, da spoštujejo meje vsake sobe ali prostora, ki si ga delijo. To je predvsem uporabno v primerih, ko je eden izmed otrok malo starejši od drugih

Ustvarimo vzdušje v sobi z navideznim pohištvom 

Samolepilne tapete lahko namestimo tudi na pohištvo. Načeloma jih lahko uporabimo na vsaki solidni površini, ki je suha in ravna. Če se ne želimo ukvarjati s tem, da bi polepili stene, lahko polepimo pohištvo z nalepkami. Tako lahko na mizi ustvarimo mešalno mizo za DJ-e. Omaro z oblačili pa lahko spremenimo v epsko trdnjavo ali kraljičin grad.

Stenske nalepke za otroško sobo lahko tudi uporabimo, da pričaramo vzdušje pohištva, ki ga v resnici ni. Tako lahko prilepimo na steno kamin ali na strop lestenec. Tako ustvarimo bolj uglajen in luksuzen videz otroške sobe, čeprav samo z samolepilnimi tapetami.

Dandanes je najlažje kupiti nalepke na spletu. Ponudbe je ogromno in cene so zelo ugodne. Na spletnih straneh, kot je www.stenska-nalepka.si bomo našli veliko nalepk, ki bodo prevzele domišljijo naših najmlajših.

Sorodni članki: