Testiranje tonerjev za laserski tiskalnik

Seveda se pri uporabi takšnega tiskalnika neredko vprašamo, kakšen toner pravzaprav uporabiti. Ali naj bo toner za laserski tiskalnik originalen ali kompatibilen? V sedanjem času verjetno večina med vami tudi na tem področju razmišlja, kako prihraniti. Pri tiskanju je k sreči na voljo več načinov.

Lahko uporabite dvostransko tiskanje ali pa originalni potrošni material, torej originalne nadomestite z nadomestnimi oziroma kompatibilnimi. Na sploh je ponudba s kompatibilnimi sredstvi za tiskanje na trgu zelo velika. Razlog za pogost nakup takšnega izdelka pa je zagotovo zlasti nizka cena. Kljub vsemu pa strokovnjaki nenehno opozarjajo, da je pri tiskanju nujno potrebno upoštevati prav vse stroške in ne nazadnje še učinke na okolje.

Nekatere kartuše za tiskalnike so izdelane iz plastike, druge pa iz kovine. Večina kartuš za tiskalnike ima tiskalno glavo, ki se nahaja na vrhu kartuše.

Primerjava med originalnimi in neoriginalnimi tonerji za laserske tiskalnike

Eden ob bolj znanih proizvajalcev tiskalnikov in vsega kar sodi poleg, se je odločil narediti primerjavo med originalnimi ter neoriginalnimi tonerji. Glede na samo testiranje pa je podjetje prišlo do ugotovitve, da neoriginalni tonerji za laserski tiskalnik ne delujejo enako kot originalni. Slednje so v resnici lahko pričakovali.

Pravilna zamenjava kartuše za printer

Pogosto se zgodi, da povsem brez težav kupite kartuše za printer, a ko pridete domov oziroma v pisarno, ne veste, kako jih najhitreje pa tudi najučinkoviteje namestiti v printer oziroma tiskalnik. Še najbolj komplicirano od vsega pa je morda to, da je sam proces menjave pri vsakem tiskalniku nekoliko drugačen. Ravno zato je še toliko pomembneje, da ste soočeni z nekaterimi splošnimi pravili oziroma nasveti, kako vstaviti kartuše v napravo za printanje. Ob tem je seveda dobro vedeti še to, na kakšen način pravzaprav priti do nekoliko bolj podrobnih navodil za svoj printer.

Sorodni članki: