Zobni nadomestki v obliki titanovega vijaka

Implantati ali zobni vsadki so označeni kot nadomestki za zobe v obliki vijaka iz titana. V ustih se jih dopolni s pomočjo titanske nadgradnje ter prevleko iz keramike. Gre za trajno ter povsem varno rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob. najpogosteje pa se takšne vsadke uporablja za nadomestitev enega zoba.

Implantate lahko seveda uporabimo tudi za učinkovito nadomestitev več zob, lahko celo za vse manjkajoče zobe v čeljusti. V tem primeru govorimo o all on 4. Ne glede na to, je takšen zobni pripomoček zagotovo ena od boljših rešitev ob izgubi zob. Je tudi prvovrstna rešitev za stabilizacijo zobne proteze, če vam ta ne omogoča normalnega prehranjevanja. Ob tem pa vas gotovo zanima tudi cena za takšno učinkovito zobozdravstveno storitev. Cena za zobne implantate je odvisna od več dejavnikov. Ne nazadnje tudi od kakovosti materiala, iz katerega so izdelani.

Zobni vsadki vam v življenje vrnejo popoln nasmeh. 

Takojšna fiksna rešitev za celotno čeljust

Omenili smo, da so implantati lahko odlična rešitev tudi za nadomestitev vseh zob v ustni votlini. Tej storitvi torej rečemo all on 4. Omogočena vam je takojšnja fiksna rešitev za celotno čeljust. V tem primeru pa je cena zobnim implantatov nekoliko višja.

Odlična novica je ta, da vam all on 4 lahko nadomestijo zobe v enem dnevu. Na poseg lahko pridete v dopoldanskem času, popoldne pa vam strokovnjaki že nadomestijo nove zobe. Tovrstna rešitev je dobrodošla za prav vsa starostna obdobja, po posegu pa so seveda nujne redne kontrole v izbrani ambulanti.

Vstavitev zobnega vsadka se šteje kot manjši kirurški poseg

Najpogosteje se v ustno votlino pacienta vstavlja samo en zobni vsadek oziroma implantat. V tem primeru je cena implantata praviloma najnižja. Sama vstavitev se šteje za manjši kirurški poseg. Opravi se ga v lokalni anesteziji v izbrani ordinaciji. Poseg je praviloma neboleč.

Večina pacientov, ki je tovrstno zobozdravstveno storitev že izkusila, ve povedati, da je manj boleča v primerjavi s puljenjem zob. Vsadek se po namestitvi pokrije z dlesnijo, celilno kapico ali pa z začasno prevleko. Nato implantat pustimo približno 3 mesece, da se primerno zaraste. V tem času se trdno zraste s kostjo. Potem pa je naša oskrba zelo podobna negi naravnega zoba.

Implantat nadomesti manjkajoče zobe in poskrbi za ohranitev ostalih zob. 

Kaj zajema cena zobnega implantata

Ko je v ospredju zanimanje zobni implantati cena, se moramo zavedati, da je za prav vsako nadomestitev zoba z implantatom potrebno plačati tri komponente. To so vijak zobnega vsadka, opornik ter prevleka. Zato je potrebno izbranega zobozdravnika vedno vprašati, ali izpostavljena cena za zobni vsadek velja samo za vijak ali za celostno rehabilitacijo manjkajočega zoba oziroma za vse tri omenjene komponente.

Cene za zobni implantat se v povprečju gibljejo med 500 in 900 evri.

Za nadomestitev manjkajočega zobu lahko izberete privatnega zobozdravnika

A še preden se odločite za vstavitev zobnega implantata, boste morali izbirati med dvema možnostma. Na voljo za to storitev sta vam tako javni kot tudi zasebni oziroma privatni zobozdravnik. Kaj je boljša izbira, se boste najverjetneje znali odločiti sami. Dejstvo pa je, da bam bo privatni zobozdravnik storitev lahko omogočil v precej hitrejšem času, čeprav vas bo to stalo več denarja.

Sicer pa so na sploh zasebni zobozdravniki vse bolj priljubljena izbira. Ker jih je kar nekaj, so cene postale bistveno bolj dostopne. A tudi pri izbiri zasebnega zobozdravnika je treba nekoliko paziti. Odločite se na primer za tistega, ki so vam ga priporočili najbližji. Po drugi strani pa so vam dobri privat zobozdravniki na voljo tudi na spletu, kjer lahko na njihovih straneh preverite tudi reference, storitve, cene.

Zasebni zobozdravnik vam nudi širok spekter kvalitetnih zobozdravstvenih uslug skupaj z implantati in protetiko.

Ceniki privatnih zobozdravstvenih ordinacij

Dejstvo je, da se cenik zobozdravstvenih storitev od ordinacije do ordinacije po naši državi lahko precej razlikuje. V takšnih ordinacijah vsakega pacienta obravnavajo posebej ter stremijo k temu, da pacient ni samo neka številka. Obenem pa je cena izbrane storitve odvisna tudi od tega, s kako kompleksno težavo je pacient prišel v ordinacijo.

Sicer pa na ceno zobozdravstvenih storitev vplivajo tudi kakovost uporabljenih materialov, težavnost posega, znanje ter strokovnost zobozdravnika, obratovalni stroški, lokacija, dodatni strokovnjaki. Slednje pomeni ostalo osebje, kot so na primer asistenti, specialisti, različni tehniki v laboratoriju.

Praviloma pa vam privatni zobozdravnik ponuja prvi povsem brezplačni pregled in pogosto še nekaj popusta. Ob vsem omenjenem pa se moramo prav vsi dobro zavedati, da poceni zobozdravstvene storitve še niso nujno slabe. To pomeni, da ni nujno, da stremite samo k zobozdravnikom, ki imajo dražje storitve, ker bi bile te bistveno boljše.

Sorodni članki: