Tipski avtomobilski senčniki omogočajo udobno vožnjo

Tipski avtomobilski senčniki ščitijo notranjost vozila pred vdorom močnih sončnih žarkov, prav tako pa zmanjšujejo vpliv škodljive UV svetlobe. To je še posebej pomembno, če na zadnjih sedežih sedijo manjši otroci ali pa psi v prtljažniku, ki so bolj občutljivi na vročino. Senčila za avto ščitijo tudi oblazinjene sedeže, saj usnje lahko popoka ali izgubi prvotni sijaj, če je dolgo časa izpostavljeno soncu.

Ta oprema za avto znižuje temperaturo v notranjosti vozila za kar dvajset odstotkov. Ko se voznik in sopotniki usedejo v avtomobil, ki je bil parkiran na soncu, jim ni potrebno nastaviti klimatske naprave na maksimalno moč delovanja, saj je temperatura v notranjosti prijetno ohlajena. Manj obremenjena klimatska naprava pa posledično vpliva tudi na manjšo porabo goriva.

Tipska senčila po meri avtomobila 

Kakovostni avtomobilski senčniki
Velikosti avtomobilskih senčnikov

Tipski avtomobilski senčniki za temnenje stekel se lahko namestijo na vsa bočna avto stekla in zadnje vetrobransko steklo. Namestitev je precej enostavna, saj ne zahteva uporabe posebnih orodij. Avto senčila pritrdimo na robove posamičnih stekel s pomočjo pritrdilnih čepkov.

Sorodni članki: