Ustanovitev svoje lastne spletne strani ali trgovine

Vse več vas je, ki imate v lasti svojo spletno stran ali pa trgovino. K temu vas je morda prisilil tudi trg, ki je vse bolj konkurenčen. Nekateri pa ste se za izdelavo svoje spletne strani odločili tudi zaradi povsem drugih razlogov. A ne glede na to, ste morali med drugim pri izdelavi strani na spletu poskrbeti tudi za nakup domene.

Če o ustanavljanju spletne strani pred tem niste imeli nikakršnih izkušenj, ste si najverjetneje pomoč poiskali kar pri izkušenih strokovnjakih, ki jih k sreči pri nas ni ravno malo. Seveda pa ste morali pri izdelavi sodelovati tudi sami. Med drugim je zlasti ključna izbira domene oziroma spletnega naslova.

Nekateri se za izdelavo svoje spletne strani odločili, ker b i radi imeli svojo spletno trgovino. Poskrbeti boste morali tudi za nakup domene.

Registracija in nakup domene

Izdelava spletne strani ali trgovine med drugim narekuje tudi registracijo ter nakup domene. Slednje lahko uredimo pri katerem koli domačem ali pa pri tujem ponudniku. Pri nas torej lahko najdete veliko ponudnikov, pri katerih se je dobro pozanimati o zasedenosti pa tudi o samih cenah različnih domen.

Predlogi registrarjev za nakup domene in kaj morate vedeti o vzpostavitvi delovanja lastne spletne strani

In kaj je pravzaprav domena? Prav vsako mesto na spletu se mora predstaviti z nizom številk, ki jih imenujemo IP. Takšen niz števil seveda uporablja računalnik oziroma kakšna druga pametna naprava, in sicer za povezavo s strežnikom. Dejstvo pa je, da si edino računalniki raje oziroma lažje zapomnijo dolga števila. Za nas ljudi je precej bolj enostavno, če uporabljamo besede, saj si jih lažje zapomnimo. In ravno besede, ki predstavljajo spletno stran, se imenujejo domene. Tako kot to velja za IP, je tudi domena unikatna za vsako spletno stran.

Članek preberi naprej na https://www.tiskar.net/ustanovitev-svoje-lastne-spletne-strani-ali-trgovine/.

Sorodni članki: