7 najbolj osupljivih krajev, ki jih lahko obiščete na Japonskem

Gora Fuji

Veličastna gora Fudži, ikona tega čudovitega koščka Zemlje, je najvišji vrh Japonske. Vrh je dovolj visok, da ga je mogoče videti na razdalji 100 km. Stoletja je bil zelo znamenit v umetnosti in literaturi, zdaj pa je njegov pomen veliko večji, saj mu je Unesco priznal svetovni kulturni pomen. Opazovanje sončnega zahoda z vrha gore je romarsko dejanje, zato vrh gore vsako leto obišče več kot milijon ljudi.

Gora Fuji
Gora Fuji je najvišji vrh Japonske

Seveda pa je enako prijetno tudi opazovanje veličastne gore s hitrega vlaka ali z razdalje. Od vas je torej odvisno, ali se boste povzpeli na goro ali jo le opazovali od daleč, vendar ob obisku Japonske ne pozabite obiskati tega kraja.

Tokyo

To cesarsko in razpotegnjeno mesto je izjemno moderen obraz Japonske. Najprej si oglejte cesarsko palačo s čudovitimi parki iz 17. stoletja, ki so obdani z jarki in obzidjem. Nato obiščite znameniti most Nijubashi ali “dvojni most”, ki je znan po svojem vodnem odsevu. Poleg tega si lahko ogledate ogromne nebotičnike, živahne prehode za pešce, hrupne arkade, najbolj nore modne trende mladih na svetu in predvsem najbolj okusne restavracije na Zemlji.

Kaj početi v Tokiu

Če se boste odločili, da boste jedli samo v Tokiu, vam ne bo nikoli žal. Čudna, a neverjetna stvar, ki jo lahko vidite v tem mestu, so tematske kavarne z mačkami, sovami, služkinjami, zmaji, roboti, kozami, skoraj prav vsemi temami, ki si jih lahko kdo zamisli. In nenazadnje, tematski park DisneySea, ki je eden od dveh najboljših Disneyjevih parkov na svetu. Ko boste obiskali Japonsko, ga ne smete zamuditi.

Kyoto

Če je Tokio ultramoderno mesto, je Kjoto (več informacij) njegovo tradicionalno nasprotje. Kjoto ima vse tradicionalne elemente te napredne države. V njem lahko srečate gejše v svetlih barvnih kimonih, ki se pojavljajo iz lesenih hiš na drevesih, veličastne gozdove bambusa, z zlatom in srebrom prevlečene templje in svetišča, zenovske vrtove, graciozne čajne obrede, zapletene pojedine ter najbolj zanimive in neprepoznavne izdelke na tržnicah.  Ko se odpravite proti goram, naletite na ozke kamnite ulice, stare lesene hiše, menihe ter zvoke petja in gongov, ki prihajajo iz templjev in svetišč. Med obiskom Japonske nihče ne sme zamuditi Kjota.

Sorodni članki: