Romantične kot Pariz, lepe kot Firence

Benetke so mesto, zgrajeno na vodah Jadranskega morja, s prefinjeno arhitekturo, palačami, polnimi umetnin, otipljivo zgodovino, ki sega več kot 1000 let nazaj, in seveda mrežo slikovitih kanalov.

Mesto sestavlja ozka skupina otokov okoli Velikega kanala, znamenite vodne poti, po kateri plujejo gondole, vodne kabine in rečni čolni. In ker v mestu ni avtomobilov (ali celo cest, če smo iskreni), morate hoditi peš ali se z ladjico popeljati na ogled številnih znamenitosti. Vendar je raziskovanje prijetno doživetje, zanimivosti in znamenitosti pa zagotovo ne manjka, vključno z umetnostnimi muzeji, ogledi otokov in izleti po lagunah. Obstaja pa tudi cela vrsta dejavnosti, ki jih morate nujno opraviti, če obiščete Benetke.

Osnovne vsebine za obisk v Benetkah

V Benetkah je več krajev in doživetij, ki jih ne moremo prezreti.

Če smo v Benetkah, ne smemo zamuditi Trga svetega Marka

To je največji trg v mestu. Piazza San Marco (ali Piazza di San Marco) je glavno zbirališče v mestu. Poln kavarn, trgovin in številnih muzejev se nahaja ob ustju kanala Grande in ga ne smete zamuditi. Nad njim stoji katedrala svetega Marka, ki se ponaša z zapleteno in prefinjeno zasnovo ter razorožujoče lepo notranjostjo s freskami.

Zakaj moramo obiskati Trg svetega Marka v Benetkah?

Tipično beneško doživetje je tudi obisk Doževe palače

Med tisočletno vladavino Beneške republike je bila rezidenca njenega vodje, beneškega vojvode (ali doža), doževa palača, ki je danes muzej, kot je npr. tudi grad Miramar v Italiji. In to ne le kakšen muzej, temveč eden največjih in najbolj spektakularnih v Evropi. Malo ljudi ve, da lahko rezervirate ogled skrivnih poti, ki vključuje dostop do mučilnic, zaporov in mostu vzdihljajev (z vidika obsojencev). 

Doževa palača, Benetke (Italija)
Doževa palača v Benetkah je kraj, kjer se preteklost sreča s sedanjostjo, ustvarjajoč čarobno kuliso za obiskovalce

Sorodni članki: