Domena za tvojo spletno stran

Preveri domeno, ki jo želiš kupiti!

Ko se enkrat odločiš, kakšno bo ime tvoje spletne strani in kakšna bo njena domena, najprej preveri domeno, če je sploh še prosta. V kolikor jo je namreč uporabil že kdo drug, potem je ne moreš uporabiti. Zaradi tega je vedno dobro imeti v mislih več možnosti, ki jih lahko uporabiš, če je ena od njih slučajno že zasedena. V primeru, da želiš uporabiti točno določeno domensko ime, pa imaš še možnost, da ga kombiniraš z različnimi končnicami. Preveri domeno torej tudi v kombinaciji z različnimi končnicami, saj je mogoče, da je kakšna od teh kombinacij še prosta!

Ne pozabi na gostovanje spletne strani

Preveri domeno in to, ali je še prosta ter jo čim prej zakupi, da te ne prehiti kdo drug, nato pa poskrbi še za gostovanje svoje spletne strani. Oboje je namreč nujno potrebno za to, da bo tvoja spletna stran dostopna javnosti oziroma za to, da si jo bo lahko ogledal kdorkoli si bo želel. Najbolje je, da gostovanje zakupiš kar pri istem ponudniku spletnih storitev, pri katerem si poskrbel tudi za registracijo domene, saj je tako tudi najbolj enostavno.

Creative abstract global internet communication PC technology and web telecommunication business computer concept: group of color cubes with domain names isolated on white background; Shutterstock ID 221669431; PO: Digital Guide

Sorodni članki: