Igrače iz lesa

Za lesene igrače lahko trdimo, da imajo super moč, saj lahko neverjetno zbujajo otrokovo domišljijo. Energijo lesenim igračam v največji meri vdahnejo kar otroci sami in ne baterije ali elektronika, kot je to na primer značilno za številne vrste drugih igrač. Njihova oblika otroke osvobaja in tudi spodbuja k ustvarjanju. Ne omejuje otroške domišljije in njihovega dojemanja. Tako lahko rečemo, da je les res popoln material za naše malčke.

Lesena igrača

Številni okoljski razlogi

V nadaljevanju prispevka vam navajamo še številne okoljske razloge, zakaj se je najbolje odločiti za nakup igrač iz lesa.

Vemo, da je les obnovljiv vir in da spodbuja lokalno proizvodnjo in s tem posledično tudi gospodarstvo. Omogoča tudi povsem enostavno reciklažo in popravilo. Za lesene igrače tako zlahka lahko rečemo, da so trajne in da se ne uničijo kar tako. Narejene so iz povsem naravnega materiala in so biološko razgradljive. Obenem lahko trdimo še, da je lesena igrača zagotovo najbolj varna igrača, saj se natanko ve, kaj vsebuje. Tako je najbolje, da svojemu otroku zagotovite kreativno eko leseno igračo.

Sorodni članki: