Igrače za zabavo in učenje

Igrače iz različnih vrst lesa navadno niso sestavljene iz večih majhnih delčkov, svojo pozornost pa pritegnejo zlasti s privlačnimi barvami in preprosto obliko. Zlasti priljubljene so lesene kocke, ki ponujajo veliko možnosti za uporabo in neomejeno zabavo ter sprostitev. Za vse igrače iz lesa velja, da imajo dolgo življenjsko dobo, ker so trpežne in obstojne. Prav zaradi tega lahko preživijo celo več generacij otrok.

Lesene igrače
Lesene igrače – prikupne živali

Nakup lesenih igrač omogoča dobro skrb za čistost okolja, ker so takšne igrače izdelane iz popolnoma naravnih materialov, ki ne predstavljajo nevarnosti za zdravje otrok. 

Domača izdelava igrač 

Najdragocenejše lesene igrače so zagotovo tiste, ki jih izdelate kar sami doma. Za izdelavo lesenih igrač ne potrebujete prav veliko materiala in niti ne domišljije. Odlična izkušnja za vaše male junake je lahko tudi ta, da kar z njimi izdelujete igrače, a orodja, ki so za otroka lahko nevarna, uporabljajte sami.

Video: Kako narediti leseni avtomobil

Velika izbira kakovostnih lesenih igrač vam je na voljo v številnih prodajalnah, a najboljše boste kupili v tistih, ki so za te izdelke specializirane.

Sorodni članki: