Kako pravilno namazati trepalnice za večji poudarek oči

V kolikor imate trepalnice, ki ne rastejo povsem naravnost, je dobro, da jih pred in po nanosu maskare razčešete. To pomeni, da ko je maskara na korenu, uporabite poseben glavniček, da nanesete maskaro povsem do konic. Goste dlačice lahko razčešete tudi tako, da aplikator po nanosu obrišete in s praznim razčešete dlačice. Veliko žensk shranjuje tudi stare aplikatorje, ki jih umijejo in uporabljajo za kasnejše česanje.

Uporaba umetnih trepalnic in naraven videz

Za podaljšanje lahko uporabite tudi umetne trepalnice znamke Catrice, ki jih lahko kupite v spletni trgovini z kozmetiko PinkPanda. Tudi z umetnimi lahko dosežete povsem naraven videz oči.

Umetne trepalnice Revolution
Umetne trepalnice Revolution

Pomembno je, da pri izbiri preverite, da so gibljive in upogljive ter zelo goste. Poglejte tudi, kakšne barve so. Izbirate lahko med veliko različnimi odtenki in oblikami. Nekatere so bolj goste, druge so manj goste, a daljše. 

Hiter nanos umetnih trepalnic v nekaj korakih

Za pritrditev potrebujete umetne trepalnice, lepilo, pinceto in manjše škarje. Suhe umetne trepalnice najprej naslonite na dno veke, da vidite, kako dolge so in če se dobro prilegajo. Na rob umetnih trepalnic nanesite tanek sloj lepila, na konce pa malce več, da se kasneje ne odlepijo. Počakajte nekaj sekund, da se lepilo malce posuši, nato pa pričnite z nanosom na sredini očesa.

Video: Kako nanesti umetne trepalnice za začetnike

Pozorni bodite samo, da se pustili dovolj dlačic na obeh straneh, da pokrijejo celotno veko. Nove umetne trepalnice prestavljajte, dokler se lepilo še ni posušilo. Ko se posuši, uporabite pinceto, da zlepite svoje in umetne trepalnice skupaj. Ko boste končali, vas umetne ne smejo motiti ali dražiti očesa. Izdelek po uporabi odstranite tako, da ga potegnete z oči in odstranite odvečno lepilo.

Sorodni članki: