Profesionalna pomoč starejšim na domu ob odsotnosti svojcev

Pod storitev vzdrževanje stanovanja spada pomoč pri menjavi stikal, žarnic in druga lažja električna popravila.  Služba za pomoč starejšim na domu pomaga tudi pri prestavitvi pohištva, lažjih selitvenih delih, sestavi novega pohištva, odklopu in priklopu električnih naprav, montažo cilindrov in kljuk ter podobno. Pogodbenik opravi večino lažjih vzdrževalnih del kar sam, stranki pa lahko pomaga tudi pri iskanju pomoči pri bolj zahtevnih popravilih.

Urejanju okolice

Pri urejanju okolice pomoč starejšim na domu vsebuje košnjo trave s kosilnico, košnjo trave z nitko, obrezovanje dreves na različni višini, obrezovanje grmičevja, odstranjevanje plevela, okopavanje, spravilo in zlaganje drv, briketov ter drugih energentov. 

Pomoč starejšim na domu - urejanje okolice
Urejanje okolice je tudi ena izmed dejavnosti ki zajema pomoč starejšim na domu

Druga gospodinjska opravila

Med druga gospodinjska opravila uvrščamo hranjenje in sprehajanje hišnih ljubljenčkov, česanje in morebiten obisk veterinarja v primeru slabega počutja ljubljenčka. Sama pomoč starejšim na domu vključuje tudi zalivanje rož, presajanje in gnojenje. V primeru odhoda od doma pa opravijo tudi nakup hrane, čistil in drugih potrebnih potrebščin. Vse storitve so prilagodljive tudi željam najemnika.

Video: Pomoč starejšim na domu zajema tudi sprehajanje psov. V videu pa si poglejte kolikokrat na dan je potrebno sprehajati psa

Osnovno in profesionalno čiščenje na domu za vsakogar

Izbrati je možno tudi osnovno ali profesionalno čiščenje na domu, ki se med seboj razlikujeta po obsegu storitev. Med osnovno čiščenje na primer spadata sesanje in brisanje prahu, menjava posteljnine in pomivanje posode. Med profesionalno odstranjevanje umazanije na domu pa uvrščamo temeljito čiščenje stanovanja od stropa do tal.

Strokovno čiščenje na domu s profesionalnimi čistili

Strokovno odstranjevanje nesnage s profesionalnimi čistili vključuje čiščenje vseh prostorov v stanovanju. V kopalnici vsebuje paket čiščenja tudi umivanje oken, čiščenje tuš kabine ali kadi, odstranjevanje plesni s fug, odstranjevanje nečistoč, …

Sorodni članki: