Kvalitetno gostovanje spletnih strani s polno stopnjo zaščite

Postopek začetka gostovanja na spletu

Najprej izberite naziv vašega podjetja, naziv domene in ime spletnega mesta. Najbolje je, da se vse troje povezuje, saj vas bodo kupci lažje našli. Nadalje preverite domeno pri gostitelju, da si zagotovite, da je prosta. Čim izberete še paket gostovanja, lahko začnete z izdelavo spletne strani.  Posebna prednost večine ponudnikov je, da nudijo podporo 24 ur na dan 7 dni v tednu. Spletna podpora je pomembna predvsem za začetnike, ki šele začenjajo svojo podjetniško pot.

Kako izbrati najustreznejši spletni paket?

Paket za gostovanje spletne strani naj bo prilagojen vašim potrebam. V kolikor potrebujete samo prostor na strežniku za osnovno spletno stran in predal za elektronsko pošto, izberite najmanjši in najcenejši paket. V primeru, da pričakujete na spletni strani nekaj prometa in želite komunicirati s strankami, pa izberite vsaj srednji paket. Osnovnega in srednjega lahko vedno nadgradite v večjega. Pomembno pa je, da pred nadgradnjo paketa gostovanja ne izgubite potencialnih strank.

Kaj še potrebujete za vzpostavitev spletne strani?

Potem, ko ste preverili domeno, našli primerno domensko končnico in izbrali ime, morate ugotoviti, kaj še potrebujete. Preprosta spletna mesta ne potrebujejo veliko prostora na strežnikih, saj ni pričakovati veliko prometa, ki bi jih obremenil. Večje spletne trgovine pa potrebujejo zmogljive strežnike, ki bodo tudi v primeru razprodaj in velikega prometa na strani, zmogle delovati neokrnjeno. Spletna stran mora biti dosegljiva 24 ur na dan, saj veliko kupcev opravi nakup ravno sredi noči.

Sorodni članki: