Oblačila za zaščito pred specifičnimi varnostnimi tveganji

Poslovna obleka na primer praviloma ne sodi pod delovno obleko, kljub temu da določeni poklici zahtevajo poseben kodeks oblačenja. Če pa je v pravilniku vašega podjetja določena uniforma, sestavljena iz hlač oziroma krila, suknjiča ter kravate, jo lahko vaše računovodstvo smatra kot strošek. Na sploh pa velja, da obleka za delo v današnjem času prispeva v celosten videz podjetja in ne samo k varnosti, ne glede na to, ali so pri tem mišljene delovne hlače, jopiči brezrokavniki ali kateri koli drug kos tekstila.

Udobna, trpežna in primerno vzdrževana oblačila za delo

Vsa delovna obleka mora biti predvsem udobna, trpežna, ne nazadnje tudi ustrezno vzdrževana. Pri določeni vrsti poklicev pa mora zagotavljati še zaščito pred specifičnimi varnostnimi tveganji. Proizvajalci tovrstne opreme skrbijo, da takšen tekstil ustreza najstrožjim standardom, obenem pa poskrbijo tudi za estetski videz.

Seveda pa opremo za delo lahko tudi najamemo, kar je pogosto precej bolj ekonomična rešitev. Najpomembneje pa je, da je povsem prilagojena smernicam, ki veljajo za določeno panogo. Na voljo so tudi odsevni brezrokavniki, ki veljajo za zelo preprosto in učinkovito zaščito. Najpogosteje so potisnjeni z logotipom podjetja.

biti predvsem udobna, trpežna, ne nazadnje tudi ustrezno vzdrževana. Pri določeni vrsti poklicev pa mora zagotavljati še zaščito pred specifičnimi varnostnimi tveganji.

Zaščitna obleka za varnejše in udobnejše opravljanje dela

Neprimerno izbrana oblačila za delovno okolje ogrožajo varnost zaposlenih. Z izbiro kakovostnega tekstila in obutve lahko morebitno nevarnost pri delu znatno zmanjšamo. Zaščitna oblačila zagotovo v veliki meri pripomorejo k precej udobnejšemu pa tudi varnejšemu opravljanju dela; tudi v zelo ekstremnih pogojih.

Popolno zaščito in udobje zaposlenih lahko zagotovijo kakovostne delovne hlače, jakne, puloverji, brezrokavniki, delovni čevlji, ne nazadnje tudi spodnje perilo. Takšna oprema za delo naj vam ne predstavlja stroška, temveč investicijo, ki se vam bo v relativno kratkem času povrnila.

Sorodni članki: