Nica je mesto, ki ne razočara

Ideja za nekajdnevni izlet po Evropi naj vključuje tudi ogled Nice. Vožnja z osebnim avtomobilom od nje do Ljubljane traja približno deset do enajst ur, z avtobusom pa nekaj ur več. Priporočamo vam, da doživite vse, kar ponuja Nica kar z osebnim avtomobilom. Vožnjo začnite v Ljubljani, nadaljujte do Tržaškega zaliva, mimo Benetk , nad Genovo, proti francoski meji.  Zaradi obilo prostora v prtljažniku, boste kasneje imeli možnost nakupovanja različnih umetniških del, fotografij, oblačil obutve in slik.

Iz ribiške vasice v pravo provinco

V preteklosti je bila Nica majhna in neobljudena ribiška vasica. Zaradi ugodnih podnebnih in življenjskih razmer, so se na lokacijo naselili tujci in poskrbeli za razcvet mesta. Mesto je razdeljeno na star in nov del. V novem so na voljo različne trgovine, muzeji in podobno.

Nica - pristanišče
Pristanišče v Nici

V starem delu pa se boste sprostili ob kavi, rogljičku in daljšem potepu. Ob morju se sprehodite po osemkilometrski promenadi in uživajte v razgledu na čudovito nežno modro morje.  Odpravite se tudi na ogled trga Place Rossetti in katedrale Ste- Reparante s keramično kupolo.

Bogata zgodovina mesta Nica

Poleg manjših znamenitosti, nudi Nica tudi izjemno impresivne zgradbe. Vzemimo na primer baročno palačo Palais Lascaris, ali pa Rusko pravoslavno katedralo svetega Nikolaja. Prva je edina večja palača, ki je odprta za obiskovalce. Narejena je bila v sedemnajstem stoletju v baročnem stilu. V njej se nahaja prek 500 glasbenih instrumentov.

Zgradba je že sama po sebi prava atrakcija zaradi načina gradnje in opremljanja prostorov.  Pravoslavna katedrala, ki jo ponuja Nica, pa ima bogato okrašeno zunanjost in notranjost. Zaradi načina gradnje, impresivne zunanjosti in bogate zgodovine, je izjemno popularna turistična točka. 

Nakupovanje

Nakupovalni izleti, ki jih ponuja Nica, so omejeni predvsem na ulico Jean Medecin, kjer se nahajata nakupovalna središča Etoile Mall in Galeries Lafayette. Na ulici Jean Medecin  lahko kupite parfume, rogljičke, spominke, izdelke iz sivke, oblačila, obutev, modne dodatne in podobno. Na njej se najdejo tudi znamke oblačil in obutve za mlade, kot sta Zara in Mango.

Sorodni članki: