Deset nepozabnih znamenitosti Splita

Split  je poleg Dubrovnika eno najbolj popularnih hrvaških mest. Zaradi prijaznosti domačinov, številnih znamenitosti, lepih plaž in odlične kulinarike, je postal odlična destinacija tako za samske posameznike, kot tudi pare z otroki. Split obiščejo tako mladi, kot tudi stari. Je priljubljena destinacija za športnike, glasbenike, politike in druge elitne goste. Poleti posebno vzdušje ustvarjajo klape, ki igrajo na ulici in številni koncerti na prostem.

Split, Hrvaška
Obala Splita

Znamenitosti za arhitekturne navdušence

Vsi ljubitelji impresivnih arhitekturnih dosežkov, se morajo ustaviti pri Dioklecijanovi palači. Domačini jo smatrajo kot dušo in srce starega dela mesta. Turisti radi posedajo in se sproščajo kar na stopnicah v sredini palače. Nekoč je po istih stopnicah hodil cesar, danes pa jih obiskujejo turisti iz vsega sveta.

Na vrhu palače je poseben stolp, do katerega vodijo marmorne stopnice. Na vrhu se vam odpre prelep razgled po mestu. Na drugi strani se nahajajo tudi stopnice, ki vodijo v klet, kjer so razstave in zgodovinski opisi. Obiščite tudi arheološki in mestni muzej, ki vam bosta predstavila bogato zgodovino mesta.

Preberite si še članek z naslovom “Nica je mesto, ki ne razočara“.

Sorodni članki: