Še bolj zdrava in lepša koža s pomočjo kakovostnih prehranskih dodatkov

Prehranski dodatki za zdravo kožo blagovne znamke Vegamega so preverjeno dobra izbira. Na voljo so tudi v spletni prodajalni, v različnih oblikah. Priljubljena izbira so na primer prehranski dodatki za zdrave nohte, ki so na voljo tudi v obliki kapsul.

Za sijočo polt lahko odlično poskrbijo tudi različni vitamini

Vitamini sodijo v skupino bioloških aktivnih organskih spojin. Njihova prisotnost v krvi učinkovito pripomore živim organizmom pri vzpostavljanju zdravstvenega ravnotežja. Takšnih snovi organizem ne zmore sintetizirati sam iz osnovnih hranil. Prejeti jih mora namreč od zunaj.

Vitamine delimo na vodotopne in maščobotopne. V prvo skupino na primer sodi vitamin C, kompleks B ; v drugo skupino pa vitamini A, D, E in K. V kozmetiki so zlasti priljubljeni vitamin A, B3, B5, vitamin C in E.

Vitamin C

Vitamin C se v naši koži nahaja naravno. Ima zelo pomembno vlogo pri nastajanju kolagena. V kozmetiki se ga uporablja z namenom povečevanja barierne funkcije kože, zmanjševanja izgube vlage, zaščite pred poškodbo UV sevanja, preprečevanja nastanka starostnih peg, celjenja aken.

Vitamin C kot prehranskio dodatek za lepšo kožo
Vitamin C se v kozmetiki uporablja z namenom povečevanja barierne funkcije kože

Vitamin E

Vitamin E v veliki meri vpliva na našo kožo. Učinkovito povečuje vlažnost, skrbi za zmanjševanje negativnih posledic UV žarkov in za zmanjševanje vnetij, pospešuje celjenje ran. V kozmetiki ima tovrstni vitamin pomembno vlogo, ker ščiti maščobe pred oksidacijo. Ravno zato se ga dodaja vsem izdelkom, ki vsebujejo maščobe, na primer maslom za telo, različnim mazilom, kremam ter losjonom, ne nazadnje tudi oljem, ki so namenjena masažam.

Prehranski dodatki na splošno

Prehranska dopolnila ali prehranski dodatki so torej živila, s katerimi lahko na učinkovit način dopolnjujemo svojo običajno prehrano. To so koncentrirani viri posameznih ali pa kombiniranih hranil ter drugih snovi – s hranilnim ali fiziološkim učinkom. Na voljo so v obliki tablet, kapsul, pastil, vrečk s praškom, ampul s tekočino, kapalnih stekleničkah.

Top 3 prehranski dodatki, ki bi jih morali uporabljati vsi

Sorodni članki: